Det är bra att ha rejäla strålkastare...

dsc00762 (MMS)

Det är bra att ha rejäla strålkastare på bilen om man ska laga hästens trasiga hage när det är helt kolsvart ute... Vi har varit en sväng på stan innan, jag har hämtat ut två paket och så har jag köpt bubbel till nyår. Kollade en snabb sväng på rean också men hittade inget roligt. Förkylningen dök aldrig riktigt upp, idag känner jag mig som mig själv igen!


Lucka tjugosju!

Jag har åkt på feber och det känns som om en förkylning är på väg att bryta ut. Orkar knappt hålla ögonen öppna så därför tänker jag antagligen avsluta min listkalender idag, ett par dagar tidigare än planerat. Ska ägna mig åt att försöka bli frisk till nyårsafton istället.

Fem saker att jobba på under nästa år:
1. Ska försöka bli lite mer social. Höra av mig till mina vänner oftare och försöka hitta några nya.
2. Läsa mer! Har haft en riktig svacka under året och har knappt läst någonting alls. Skärpning!
3. Att fortsätta fotografera ofta och att inte "tappa gnistan" igen.
4. Som jag skrivit tidigare: mina frukostvanor ska bli bättre nästa år!
5. Att ha lite roligare och att njuta lite mer av livet. Speciellt utnyttja sommaren bättre.

Lucka tjugosex

Fem böcker jag tänker läsa nästa år:
(länkat till adlibris där beskrivning av boken finns...)

1. Från vaggan till deadline
2. Monsterbiff till middag?
3. Någon mer bok av Grete-Lise Holm
4. Den förlorade symbolen
5. Äkta vara

Foton från julafton







Fia med knuff

dsc00757 (MMS)

Ett par omgångar "knuffa Fia" är ett måste om man firar jul med min släkt =) Vi blir kvar i trollhättan ett par timmar till, sen sätter vi oss i bilen och åker tillbaka mot kristinehamn. Jag hade en fantastiskt mysig julafton igår. Kommer lite bilder sen när jag kommer hem och har internet igen.


Lucka tjugofem!

Tänkte fortsätta med min "julkalender" hela året ut.
Tänkte lägga fokus på nästa år och vad jag har för tankar kring framtiden.

Julen är över och magen är full av julgodis. Nu börjar tiden på året då alla helt plötsligt ska "ta tag i det" och börja träna och banta... igen... precis som förra året... Själv njuter jag av julen med gott samvete, här bantas inte. Hellre tjock och lycklig än smal och deprimerad. Jag har aldrig i mitt liv mått så dåligt som under åren då jag värderade mig själv efter mina kilon.

MEN, jag bryr mig faktiskt om mina matvanor. Mitt allra största problem är mina frukostar. Jag ogillar verkligen att äta frukost precis när jag vaknat. Skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att jag tycker att det är en -hemsk- upplevelse (men jag äter gärna ett par timmar efter att jag vaknat). Så... ja... hellre att jag lyckas få i mig någonting än ingenting alls. Det kan faktiskt förstöra en hel dag om jag struntar i att äta på morgonen. Och så gör det gärna att jag går och äter andra saker under förmiddagen. OM jag äter frukost så är det smörgåsar. Alltid. Och gärna många. Mackor är fantastiskt! =) Jag har svårt för mjölk, yoghurt, fil o.s.v. vid den tiden på dygnet så jag äter inga flingor heller så frågan är ju vad tusan jag ska lyckas få i mig... tog tag i det och googlade runt lite...


Nya frukostvanor att försöka införa nästa år


1. Frukt och grönsaker.
Grönsaksstavar med tzatziki, fruktsallader, torkad frukt och kanske någon smoothie.

2. Omelett borde jag äta oftare. Gott, enkelt och lätt att variera.

3. Pancakes. Kanske inte är världens nyttigaste och tar lite tid att göra. Men bättre än ingenting alls!

4. Fisk! Rökt lax, makrill i tomatsås, tonfiskröra eller räkor.
...med några salladsblad, en bit melon och någon grönsak till. Typ.

5. Och om jag nu ska äta mackor ska jag försöka tänka på att äta färre mackor med mer pålägg på.
Sallad, kokt ägg och fisk kanske?

God jul på er allihopa!

dsc00742 (MMS)

God jul på er allihopa! Jag sitter i bilen på väg mot trollhättan. Det är helt fantastiskt fint ute. Massor av snö och strålande solsken. Perfekt julväder! Vi börjar närma oss vårt mål, hoppas sista biten går snabbt. Längtar efter tjocka släkten! Skickar en speciell tanke till min syster som inte är med på resan. Det var himla mysigt att få kramas lite igår i alla fall!


En kul jul


Lucka tjugofyra!


Julgranar!

1. Det här är vad varje tjej borde ha i granen :)

2. Min favorit! Härligt annorlunda och lekfullt.

3. Återvunnet

4. Det här ser också väldigt sött ut.

5. Den här "julgranen" är till dig älskling. God jul Kim!


Det här inlägget skriver jag i förväg. Tänker nog inte blogga på julafton faktiskt! Skulle tro att inte så värst många ägnar sig åt att läsa bloggar på julafton heller... kanske kommer det en liten hälsning från mobilen... vem vet?!

GOD JUL! ...och hoppas att ni har varit snälla så att ni får många paket av tomten! :)

Nu laddas det för fullt!


Fika och julklappsöppning

dsc00736 (MMS)

Fika och julklappsöppning på Ejes konditori med bästa systrarna. Mys!


Lucka tjugotre!

Idag lämnar jag över ordet, och uppdraget att skriva dagens lista, till min sambo Kim!


5 grymma metalplattor från i år

(Detta är inte en årsbästalista)
(Klicka på länkarna för att öppna i spotify)


1. Grave Digger – The Clans Will Rise Again

Chris Boltendahl och kompani har dammat av kilten och slipat claymore-svärdet. Vad kan gå fel med ett sådant recept? Sist de vände blickarna mot skottland fick vi Tunes of War, vilken måste räknas som en riktig klassiker. Hur har det då gått den här gången? Som vanligt levererar tyskarna en stenhård metalplatta, precis sådär lagom motsträvig som bara Grave Digger kan. Givetvis finns allsångsrefrängerna där, men inte utan visst tuggmotstånd. Var det ens någon som tvekade? Naturligtvis bjuds vi på ytterligare en kanonplatta! Och om någon undrar; Ja, säckpipa är definitivt Heavy Metal!

 

2. Slough Feg – The Animal Spirits

Vad får man om man tar ingredienser från den mest klassiska av hårdrock, såsom Iron Maiden, Thin Lizzy och Black Sabbath, stoppar alltihop i en gryta och rör om? Är ord som egensinnig, bångstyrig, unik och nyskapande de första som dyker upp i huvudet? Antagligen inte, men faktum är att Slough Fegs i sin lekfulla musik lyckas med just konststycket att ta dessa standardingredienser och skapa något som inte liknar något annat. Musiken följer mönster som bara en galning kan förutse, den kränger och krumbuktar sig än hit, än dit. Lägg till detta Mike Scalzi mycket speciella sångstil, och vi har en underbar platta för den som gillar att lyssna med både hjärta och hjärna.

 

3. Blind Guardian – At The Edge Of Time

Den som myntade termen växarplatta måste ha haft Blind Guardian i tankarna. Tyskarna gör det sannerligen inte lätt för lyssnaren. Det tar tid att komma deras skivor in på livet, i alla fall på senare tid. De första tio  genomlyssningarna är det bara en kaotisk vägg av ljud som strömmar ur högtalarna. Sedan börjar man upptäcka små pärlor i form av en frasering här och en textrad där. Dessa pärlor blommar sedan sakta men säkert ut helt otroliga låtar bara man ger dem tid – massor av tid. En sak är dock säker, det är klart värt besväret.

 

4. Astral Doors - Requiem Of Time (Finns tyvärr ej på spotify)

Denna platta skiljer sig lite mot de närmast ovanstående. Om Blind Guardian kräver en halv mansålder för att förstå sig på så sitter Astral Doors' låtar redan vid första lyssningen. Och till skillnad mot Slough Feg förvaltar man arvet från 70- och (tidigt) 80-tal utan att rita utanför strecken, så att säga. Är då Requiem of Time en tråkig platta i jämförelse? I h**vete heller! Man bjuder på en riktigt tung metalupplevelse som det är svårt att värja sig emot. Och inte blir det sämre av att Nils Patrik Johansson är en av Sveriges absolut bästa metalvokalister!

 

 

5. Angel Witch – Angel Witch 30th Anniversary Edition

Angel Witch släppte visserligen sin självbetitlade debut för 30 år sedan, så den platsar kanske inte riktigt på en lista över skivor från 2010, men den får dispens då den faktiskt dök upp i en jubileumsutgåva med en massa bonusmaterial i år. Varför tar jag då med denna platta då det släppts en massa kanonplattor i år, som inte kom med? Helt enkelt för att detta är en riktig kanonplatta som det vore mycket dumt att missa!

 


Lucka tjugotvå!

I dagens lucka gömmer sig fem stycken:


Nya middagsfavoriter!

1. Texas chili
2. Wokad biff
3. Pizzabullar
4. Fiskburgare
5. Ost- och spenatfyllda pastarullar

Lucka tjugoett!

Julafton närmar sig och allting är i princip redo. Dags att börja tänka på nästa år alltså! :D
Varje jul har jag tusen olika saker som jag vill göra men oftast blir bara några få av. Vissa saker blir av varje år och några har jag aldrig lyckats genomföra. Därför ska jag redan nu börja fundera på:


Fem projekt att genomföra till nästa jul!


1. Paketinslagningar.
I år har allting varit väldigt oplanerat, jag har slagit in paket allt eftersom, i närmsta papper jag har kunnat hitta. Har till och med slagit in julklappar i julklappspapper från paket jag fått i förskott och som jag redan har fusköppnat (fy på mig!)
Förra julen var jag väldigt engagerad och lackade och pysslade. Mycket finare! Det får bli skärpning på den fronten. Nästa jul ska det bli fina och välplanerade klappar. Inte som i år då jag fått gömma julklappar för att jag inte har något att slå in i :)

2. Pepparkakshus.
Nästan varje jul tänker jag att det skulle vara hemskt kul att göra pepparkakshus. Ser helt fantastiska skapelser på olika bloggar och andra hemsidor. Jag som älskar att baka och skapa, det borde ju passa mig. Men hur många pepparkakshus har det blivit genom åren? NOLL! (fy på mig ännu en gång) Varför går man egentligen och skjuter på saker som man tycker verkar hur kul som helst?! Antagligen för att jag aldrig planerat upp det i förväg... Nästa jul SKA det bli någon form av pepparkakshus!

3. Julkort.
I år har jag skickat exakt noll julkort. Förra året ansträngde jag mig och gjorde egna. Väldigt trevligt projekt att pyssla med när man väntar in julen. Hoppas på att få iväg några slags julkort nästa jul, hemgjorda eller köpta, till de allra närmaste åtminstone.

Förra årets julhälsningar:


4. Annorlunda julbordsrätter
Vi firar alltid jul hemma hos några släktingar så jag har aldrig gjort någon egen julmat, inte ett helt julbord i alla fall. Det händer att man får tag på en liten bit julskinka och köper hem lite prinskorv typ... och när jag ska ta med mig någonting hem till andra så blir jag alltid sötsaksansvarig. Men under åren så har jag samlat på mig en del recept på modernare julbordsfavoriter så jag kanske borde testa några nästa jul. Helst så skulle jag vilja testa ett helvegetariskt julbord något år... men det blir inte så populärt hemma :P

5. Julkalender
Denna bloggkalender som jag håller på med nu påbörjades för ungefär ett år sedan. Annars hade den nog aldrig blivit av. Antagligen hade jag, typ första december, kommit på att det vore skoj och sen hade jag insett att det var mycket jobb och så hade jag struntat i det. Det är faktiskt inte speciellt mycket jobb... om man delar upp det lite! För ett år sedan bestämde jag -vad- jag skulle göra och så skrev jag ungefär 10-12 rubriker/teman. I somras hittade jag anteckningsblocket igen och skrev ungefär lika många till. Jag kommer hålla på hela året ut har jag bestämt, så det blev några rubriker till att hitta på nu i december men det har jag gjort eftersom. Och tack vare blogg.se's lilla "kalender" så har jag kunnat skriva inlägg i förväg till de dagar då jag annars inte hade haft tid att blogga. Jag hoppas verkligen att jag kommer fortsätta och göra likadant nästa år, det kommer bli kul att kunna jämföra med årets listor! Spelas samma musik fortfarande? Kollar jag på samma serier? Har jag gjort något av det som jag har skrivit att jag ska göra? Ett kul och bra sätt att avsluta året på!

Jorå, jag kom fram!

Inte helt i tid men alla byten gick ungefär som de skulle. Sista tåget fick stanna flera gånger längs vägen och invänta andra tåg så vi var ungefär en halvtimme sena in till Kristinehamn. Inte så farligt faktiskt. Tåget var varmt och trevligt och hade det dragit ut på tiden så fanns det eluttag till datorn =)

Imorgon ska jag gå en sväng på stan. Till apoteket och leta nya öronproppar. Kanske blir det någon julklapp också? Vi får se. Är det någon som önskar sig något speciellt?

Nä, nu får det bli lite mer "Deathspank" (OBS! video på sidan som startar automatiskt) innan jag somnar. Go'natt!

Förseningar

Tåget som skulle ha gått klockan 14.58 från Linköping avgår NU! Hoppas verkligen inte detta drabbar mig... Hade tänkt sitta på station och spela datorspel medan jag väntar på mitt tåg men det är helt smockat med folk så jag står i ett hörn och låtsas att jag inte finns istället =)


Lucka tjugo!

Idag kommer en lista med länkar till några roliga saker som jag kollat på under året och som jag bara "måste" skaffa mig någon gång i framtiden :)


Skojiga Prylar!

1. Köksknivar i glada färger, från KAI
2. Personlig almanacka, gör det lite roligare att hålla ordning i vardagen
3. LED-pryl, får vattnet i kranen att "byta färg" efter temperaturen
4. Sladdhållare, fiskben. Ser ut att kunna lösa mina trasselproblem
5. "Klistermärken", söta ögon och munnar att sätta på alla sina prylar :)


Full fart framåt!

dsc00731 (MMS)

Full fart framåt! Äntligen är jag på väg. Har satt mig på tåget mot Linköping som är mitt första byte. Kommer "hem" till Kristinehamn runt 21.40 ikväll. Längtar!


Jag är grön!

dsc00724 (MMS)

Jag är grön! Har en skön ansiktsmask på mig. Sitter och väntar på att mitt windows ska reparera sig så jag bloggar från mobilen. Har bytt lite julklappar och druckit glögg på förmiddagen, mysigt! Fick fina saker (nej, jag har inte tålamod nog att vänta till julafton innan jag öppnar...). Halsduk, vantar o matchande mössa. Ett schampo och balsam som jag gillar och så fick jag Hello Kitty tuggumi med ett litet mobilsmycke. Nu ska jag ta bort masken och sen hoppas jag att min dator slutar säga att det är fel på min hårddisk, för det är det faktiskt inte =)


Lucka nitton!

Vi fortsätter på sötsakstemat idag också.
Här kommer länkar till några olika...


Fikafavoriter!

1. Stekta bananer i kolasås
2. Vit kladdkaka, men jag använder rökig whisky i receptet istället för konjak!
3. Snickerskakor, blir extra fina med lite smarties ovanpå :)



4. Honungskola, perfekt nu till jul!
5. Bananmuffins

Arg!

Fy vad irriterande! Jag hittade världens smaskigaste recept på en blogg så jag sparade länken till inlägget, skrev en shoppinglista och har nu varit och handlar allt som behövs... då har människan gått och satt lösenord på bloggen så nu kan jag inte komma åt receptet. Fy! Gillar inte att köpa hem en massa saker i onödan faktiskt! Och dessutom hade jag verkligen längtat efter att stå i köket hela kvällen... vad ska jag göra istället nu då? Stirra in i väggen?

Kvällspyssel

 

Två lite extra dekorerade julklappar ligger här och väntar på att bli öppnade.

Förhoppningsvis hittar de sin mottagare i helgen :)

 

 


Lucka arton!

Idag länkar jag till några favoriter i kategorin:


Tårtor!

1. Regnbåge!
2. Svartvitt
3. Djungeltårta
4. Choklad!
5. Cupcaketårta


Tårtan jag bakade i våras :)


Hjort är gjort

Igår kväll experimenterade vi lite i köket. Har fått några bitar hjortkött som jag nu äntligen börjat göra någonting av. Lånade en köksmaskin av sambons pappa och gjorde köttfärs som jag sedan rullade köttbullar av. Smaksatte med vitlök och chili bland annat. De ligger i frysen och väntar nu. Ska bli sjukt spännande att testa på måndag!



Nu ska jag gå ut i köket och ägna mig åt betydligt enklare matlagning. Ska stoppa in lite pommes i ugnen och så ska jag steka upp lite kyckling. Mer orkar jag inte göra idag, det har varit en rätt så händelserik vecka faktiskt! Ska nog lägga mig tidigt ikväll...

Lucka sjutton!

Idag skriver jag med mycket kärlek i hjärtat!
Tack för alla fantastiska saker jag har fått vara med om i år!
Dagens lista innehåller årets mest minnesvärda:


Resor och utflykter


1. Cypern
April blev varmare än andra år. Mamma bjöd med mig och min syster på lång resa för att hälsa på syster nummer tre. Sol och bad och fantastiska restaurangbesök. Härligt att få spendera tid tillsammans, det är ju inte riktigt varje dag. Lite av cyperns värme stannade kvar inombords och den går fortfarande att plocka fram nu i det kyliga vintermörkret.


2. Kvällsgrillning med båt
Plötsligt en eftermiddag så ringde telefonen och vi blev tillfrågade om att följa med på en liten utflykt med båt... Äntligen! Jag har önskat mig en tur i skärgården sedan jag flyttade hit :) Det grillades korv och så bjöds vi på en helt otrolig solnedgång.


3. Ridturer
Precis i början på året så fick jag följa med ut på en väldigt snöig picknick. En tur på hästryggen och en termos varm choklad gör underverk för humöret! Sen har det faktiskt blivit flera ridturer till under året. En riktigt trevlig stund i ridhus på Martin, den stora, tillsammans med Ida och Gusti. En spännande tur i skogen på Islandshäst, med oväntat besök. Sen blev det en snötur till med väldigt trevligt sällskap. Jag saknar att inte ha en "egen" häst att pyssla med men det finns verkligen ingen möjlighet till det så jag är väldigt tacksam för alla gånger jag får vara med!!


4. Bröllop
Två  fantastiskt fina bröllop har vi fått uppleva i år!


5. Student
En tur till Värmland blev det i somras också. Studentfirande i Karlstad och ett par dagar hemma i Kristinehamn. Jag hade hemskt trevligt!

Fika!

dsc00721 (MMS)

Sitter på café kannan o fikar julmust och saffransmuffin. Har varit på stan och köpt det sista inför julen. Hemma står väskan typ packad. På måndag drar jag till nordpolen! Eller, värmland var det kanske =)


Lucka sexton!

Något försenat... men här kommer torsdagens lista!
Bloggfavoriter i kategorin:


Personligt

1. Spiderchick
2. Blondinbella
3. Jonas Gardell
4. Foki
5. Obsessive cuteness


Lucka femton!

Idag har jag en trött "innesittardag". Hade mycket i huvudet igår och behöver ladda om lite.
Så idag får ni en lite annorlunda lista...


Mina bästa tips för att överleva de allra gråaste dagarna
kombinera gärna flera av punkterna för bäst resultat :)

1. Gör en kopp varm oboy (eller ännu godare: varm choklad gjort på riktig mjölkchoklad), värme och socker är en bra kombination. Sätt på lite lugn, gärna väldigt sorglig, musik. Intensiv-deppa! Gråt ut ordentligt och tyck ursynd om dig själv. VIKTIGAST: ställ en klocka så att den ringer efter ett tag (typ 30-60 minuter beroende på deppighetsgrad), när larmet går är det färdigdeppat. Hitta då på något peppande och roligt istället (bestäm gärna i förväg vad du skall göra...).

2. Använd alla dina sinnen och ansträng dig för att hitta fina saker runt omkring dig. Gör någonting roligt! Gå ut och hoppa i lövhögar, gör snöänglar eller spring ut barfota i sommarregnet, ät någonting gott, kela med ett husdjur o.s.v. Skriv en lista med fina saker/människor/dofter/upplevelser, gör denna så lång som det bara går. Hur många punkter får du ihop? Jag fångar gärna fina saker i min kamera. Att fotografera är ett bra sätt att se världen lite utifrån.

3. När allting känns omöjligt och ingenting annat hjälper då släcker jag alla taklampor, tänder lite levande ljus och sen går jag och lägger mig i ett hett skumbad tillsammans med något gott att dricka. Ett glas champagne kan lyfta vilken deppig dag som helst. (Om du inte är känslig för alkohol och blir ännu ledsnare av det... då är det bättre att göra någonting alkoholfritt.) Avsluta gärna med en riktigt kall dusch!

4. Någonting annat som jag gärna ägnar mig åt en sådan här dag är min kropp. Smörj in dig med en väldoftande lotion, lägg på en ansiktsmask, lacka naglarna i någon glad färg, lek fram lite nya frisyrer om du har långt hår. Ta på dig något du känner dig snygg/bekväm i. Ingen blir gladare av att känna sig ful. Spela samtidigt hög, glad musik som du gärna dansar till. Hoppa och studsa och dansa och få kroppen att slappna av.

5. Detta är kanske inte så roligt men det är bland det absolut bästa att ägna sig åt sådana här dagar: städa, planera och organisera. Acceptera att du har en dålig dag och försök att göra den närmsta tiden lite lättare att hantera. Städa ur din garderob, planera mat för en vecka framåt, sätt in papper i pärmar, sortera bokhyllan i bokstavsordning o.s.v. Gör sådant som du har skjutit på, sådant som du "borde" ta tag i. Gör gärna en långsiktig planering på saker som ska fixas framöver. Det är kanske inte så kul för stunden men det brukar kännas skönt efteråt och kanske kan det göra närmsta dagarna lite lättare!

Lucka fjorton!

Dagens lista är några favoriter ur kategorin:


Ekologiskt!


1. Andreas Carlgren, miljöminister
2. Nyfiken Grön, planterar tankar och idéer
3. Saltå Kvarn, det ska göra gott att äta gott!
4. Eco chic, gott och blandat
5. Ekofin, skönhet och mode

Lucka tretton!

Idag när det är Lucia så tänkte jag bjuda på något extra... en gästbloggare!



(Lusse)Kattens bästa saker 2010:

1. Gröna mjölklinser med kattmynta är det bästa i hela världen. Eller bara vanlig kattmynta. Och "bitar i gelé", helst utan bitar. Trädgårdens gräsmatta kan vara det näst bästa i världen. Torrfoder är helt okej det också faktiskt. Och krukväxter och andra typer av ogräs. Eller. Ja. MAT säger vi så har vi täckt upp alla tänkbara sorter! Eller, det finns en del annat som är helt okej att tugga på också...

2. Kartonger är rätt bra. Speciellt om de är rätt små. Lagom kattstorlek. Stora är också bra. Och lite mindre. Och lite större än små. Bara man får plats att gömma sig i. Eller bakom. Eller under... Eller att man i alla fall kan få in en tass under... och nån leksak.

3. Pingisbollar! Herregud, vem har kommit på en sån fantastisk sak?! Och varför har jag inte fler?! Det har visserligen köpts in säkert tjugosjutton stycken under året men de är ju gömda på mitt -hemliga- ställe så de går ju inte att leka med. Jag behöver FLEEEER! De hoppar så fint. Och låter så bra. Och sen när någon råkar trampa på en... då förvandlas de till en helt NY leksak... Magiskt!

4. Sängen gillar jag förresten också. Igen. Mina människor rev ju hela sovrummet och byggde om så att det skulle gå in en bredare säng. Så att vi skulle få plats alla tre... men då var det ju inte lika roligt... då fick vi ju plats alla tre. Under något år så har jag försökt att tala om hur mycket jag ogillade den idéen genom att helt enkelt inte vara i sovrummet på nätterna, men de korkade människorna verkar inte förstå så nu har jag bytt strategi. Nu vissar jag mitt missnöje genom att ta upp så stor del av sängen som jag bara kan istället. Efter att jag har trampat runt ett par varv framför deras påslagna TV förstås.

5. Vi är inte helt överens om lägenhetens mattors funktion. Självklart är ju meningen att dessa ska ligga i högar lite här och var så att man har något att gömma sig under. Eller bakom. Eller att gömma leksaker i. Typ pingisbollar (detta är ett bra sätt att få bollarna att magiskt förvandla sig till något helt annat). Men någon TYP går och drar ut mattorna igen!! Vad ska det vara bra för?! Då går det ju inte att vara under dem...


MERRY CATMAS!
PLEAS, PLEAS, PLEAS MAEK SANTY CLAWS BRING CATNIP!!!1!

Lucka tolv!

Ännu en lista där jag inte lyckats hålla mig till bara 5 punkter :)
Det har kollats på mycket serier i år!



Årets TV-favoriter:


1. The big bang theory



2. Warehouse 13


3. Eureka


4. NCIS


5. Bones


6. 24


7. Lost


8. Heroes


9. Desperate housewives


10. Glee


Lucka elva!

För trista dagar:


Årets bästa tidsfördriv!


1. Facebook, min bäste vän :)

2. Vetgirig, frågesporter för alla.

3. SVT, 3:an, 4:an, 5:an, det e fantastiskt vad mycket TV man kan se på nätet nu för tiden. Hade det inte varit för mitt playstation så hade TV:n åkt ut för för länge sedan!

4. Webbkameror Följ tigrarna på Kolmården, spana in din bästa skidbacke eller kolla hur det ser ut i stan du inte har besökt på länge. Här finns massor av kameror utspridda i hela landet. Spännande!

5. King Spel, spel, spel. Gratis eller chans att vinna, du väljer själv. Här finns möjlighet att satsa pengar på skojigare saker än poker och hästar :) Mest spelar jag gratis och inte blir det tråkigare för det!

Fredagsmys

dsc00720 (MMS)

Fy vad dåligt av mig. Lämnar pizza. Det ska man väl inte göra heller =) Proppmätt e jag! Sitter hos Steve o kollar på idolfinal, trevligt!


Nu börjar det bli lite bråttom...

...ska vara nere på stan om 25 minuter... men det hinner jag, det är ju liksom inte många meter. Ska ner på möte och sen ska jag hämta ut ett hemligt paket :) Hörs senare!


Lucka tio!

Idag blir det en lista med några av årets mest:


Kreativa bloggare!


1. Pink Friday
En färgglad prick på en annars ganska vit inredningshimmel!

2. iHanna
Kreativitet och skaparglädje i överflöd. Aldrig någonsin har jag kommit från denna sida utan att ha minst tre nya idéer och projekt i huvudet! :)

3. Design*Sponge
Här visas det upp lite av varje, ofta.
Projekt att göra själv, saker som andra gjort eller bara någonting att bli inspirerad av.

4. A creative mint
Härliga färger, pyssel, blommor och lite av varje.

5. Thompson Family
Ännu en sida med en härlig mix av allt möjligt. Lite retro, mycket färger och sköna fotografier.

Jaha...

...jag hade ju tänkt mobilblogga idag... vad hände med det egentligen?! Dålig stil tycker jag! :D
Nu blir det en kopp te och ett avsnitt 24. Och kanske trösta katten en smula... hon sprang in i en stol och fick den över sig, klantigt! :P

Lucka nio!

Årets mest spelade spel

1. Diablo II, PC
Har nog varit årets mest spelade spel sen det kom för tio år sedan ungefär :) Det blir verkligen aldrig tråkigt! Speciellt inte i multiplayer. Och som tur är så har jag en sambo som spelar det lika gärna som jag...


2. zOMG!, PC
Ett gratis online MMO som inte kräver någon nedladdning. Lagom sött och håller i evigheter!
Ett fantastiskt underhållande tidsfördriv och det enda onlinespel som jag aldrig haft några längre pauser ifrån. Spelet uppdateras regelbundet, alltifrån bug-fixar till säsongsrelaterade special "event", vilket är något jag uppskattar mycket.
Allra bäst blir upplevelsen om du också har en karaktär på "communityn" Gaia online (de som har skapat spelet). Men det har, i alla fall tidigare, gått lika bra att spela som gäst.


3. Grandia 2, PS2
Ett 10 år gammalt rollspel i "Final fantasy-stil". Skön humor, stora valmöjligheter i karaktärsbyggandet och ett lite annorlunda tempo (först känns spelet lite segt men efter en liten stund är det mest bara avkopplande!)  gör att jag nu väljer att spela om detta spel igen. Enda nackdelen med spelet är att det känns lite för enkelt ibland...


4. Age Of Empires III, PC
Detta spel har också hängt med ett tag nu, än har jag inte tröttnat :) För första gången har jag dessutom gett mig in på "story"-delen av spelet (eller vad det nu kallas), skoj! Har testat en massa olika spel i samma genre men jag ger oftast upp ganska snabbt... ingenting (som går att köra på min dator i alla fall...) går att jämföra med AOEIII. Jag är fast!


5. Dungeon siege 2, PC
Ännu ett spel som jag kör multiplayer tillsammans med min sambo (funkar bra solo också). Skoj med rollspel där man får spela med, och bygga upp, flera karaktärer samtidigt! Många speltimmar, lagom mycket karaktärsbygge, spännande mest hela tiden och spelet känns generellt välgjort. Multiplayerläget funkar dock lite sådär...

Lucka åtta!


Idag tänkte jag bjuda på länkar till några av mina bloggfavoriter i kategorin:


Mat (...och sötsaker)

1. My food looks funny
En samling roligheter på temat mat

2. Bakerella
En kvinna som oftast syns tillsammans med sina "cake pops" (kak-klubbor... typ) men hon är enormt duktig på det mesta, vad hon än ger sig på så ser det riktigt smarrigt ut!



3. Running with tweezers
Fantastisk mat och ursnygga fotografier. Inspirerande!

4. Fat girl trapped in a skinny body
Riktigt duktig på att baka bröd och olika onyttigheter. Inspirerande och enormt nytänkande kring mat.



5. The broccoli hut
Vegetariska läckerheter!

Lucka sju!

Vi har en lång och förhoppningsvis snöig vinter framför oss. Det allra bästa med de kalla dagarna, tycker jag, är att dra på sig myskläder, göra sig en stor kopp te, tända ljus och sedan krypa upp i soffan med en tjock filt och en bra bok... så dagens lista blir på temat:


Läsvärt!

1. Victor Hugo - Les Misérables
Oftast läser jag bara böcker en enda gång och sen hamnar de på second hand ifall inte någon annan hinner lägga beslag på dem. Böcker jag gillar extra mycket kan få stå kvar i bokhyllan, åtmistone ett tag. Denna tegelsten har bott i min bokhylla under ganska många år, och nu har jag läst om den igen. En väldigt gripande historia som definitivt är värd att upprepa. Den får nog stanna kvar i hyllan ett par år till :)

2. Martina Haag
När jag i perioder inte har någon lust att läsa någonting alls då brukar jag ge mig på Martinas böcker. Lättläst, vardaglig och fantastiskt rolig! Alltid en stjärna i mörkret när vardagen inte ser ut som den borde. Allra bäst är hon som krönikör men allt jag läst av henne hittills har varit en upplevelse. Läs!!

3. Peter Høeg - Fröken Smillas känsla för snö
Jag vet inte hur den här boken hittade hem till mig? Känner du på dig att det är du som har lånat ut den så är det inte helt säkert att du får tillbaka den :D Jag läser inte enormt mycket deckare men den här är riktigt spännande!

4. Torey Hayden
Min absoluta favoritförfattare.
Har plöjt igenom ganska många böcker av henne och det blir definitivt många fler!

5. Mats-Eric Nilsson - Den hemlige kocken
Denna bok tog jag mig igenom i våras när vi var på Cypern och solade. Fortfarande pratar jag om den och jag går och slår upp saker i den. Som alltid med sådana här "dramatiska" böcker bör innehållet tas med en nypa salt men trots det så har jag lärt mig väldigt mycket och jag har gjort en del förändringar i min vardag som jag gärna delar med mig av. (Om någon köper "äkta vara" eller "döden i grytan" till mig i julklapp så blir jag inte det minsta ledsen!  Bara så att ni vet :P )

Lucka sex!

Solen lyser ute och jag funderar på att ta med mig kameran ut för och se om det går att få till några bra vinterbilder men först tänkte jag passa på att presentera dagens lista! Titta och njut.


Några favoritbloggar i kategorin "Foto"

1. En bulle i ugnen
2. A'la Foto
3. Jessica Lindgren
4. Rubinara
5. Johanna Larsson



Slapp söndag



Igår var det party och kvällen var riktigt bra. Hade hur kul som helst och kom hem alldeles för sent. Somnade nog inte innan halv fem i morse i alla fall :) Inte riktigt likt mig... jag väljer att se det som ett friskhetstecken!

Vaknade innan tio idag, inte direkt utvilad men har hållt mig vaken hela dagen. Legat i soffan och kollat en del missade tv-program från veckan som gått.

Imorgon ska jag traska ner till stan och hämta ut ett hemligt paket... :D

Lucka fem!

Idag tänkte jag presentera...

Fem nya filmfavoriter!


Det har varit ganska mycket text i mina luckor... så idag tänker jag inte kommentera mina val, alla filmerna är definitivt värda att se. Det är det enda ni behöver veta! :)
(Länkar till filmerna på IMDB ifall ni vill läsa mer)

1. Mr. Nobody


2. Barnhemmet


3. Inglourious Basterds


4. Shutter Island



5. Where the wild things are

Kvällens mysterium...

dsc00717 (MMS)

Och den stora frågan är: vem har suttit på bananen? Nån som känner sig kladdig?!


Food...!

dsc00716 (MMS)

Food...!


Lucka fyra!

Bakom dagens lucka gömmer sig en lista med bra saker på temat:

Västervik!


1. Vastervik.com
Turistbyråns sida. Som turist eller besökare i stan så är det här en bra utgångspunkt. Perfekt när det ska planeras utflykter eller när man vill ha reda på när ett visst evenemang ska vara. Snygg sida som uppdateras ofta. Här finns också bilder och berättelser från tidigare besökare.

2. Tofvehult
Kafé med trädgårdsservering, konferens och stuguthyrning strax söder om stan. Fantastiskt härlig miljö! När jag hade familjen på besök i somras så passade vi på att åka dit när de hade kakbuffé. Åt tills jag nästan sprack men kände mig ändå sugen på mer :)

3. Turistchefen bloggar
Jag har hittat ett nytt sätt att få veta lite om vad som händer i omgivningarna.
Mer personligt och djupare än att läsa lokaltidningen. Gillas!

4. Lokaltidningen VT
I Västervik är vi bortskämda med en fin, tjock och modern lokaltidning. De har också en väluppdaterad hemsida och ett antal olika bloggare. Och inte nog med det, här finns också ett stort galleri med bilder som läsare skickat in. Dessutom är deras egna fotografer riktigt duktiga. Många har åsikter om tidningens innehåll, jag är bara imponerad!

5. Lysingsbadet
Befinner du dig i Västervik och har ett par timmar över? Ta en tur till Lysingsbadet och spela äventyrsgolf! Hur kul som helst! Banan går genom deras rätt nybyggda asiatiska trädgård, där finns mycket fina träd och blommor och även ett par fiskdammar. Har du ännu lite mer tid så ta en promenad runt området och njut av den härliga skärgårdsmiljön. Har du barn med dig så finns det gott om saker att roa sig med och flera olika ställen att bad på.

Tropicarium, Kolmården 2006



Åååååh!
Jag hittade en fin gammal bild där jag står och kelar med rockor och hajar.
Jag önskar mig en rocka i julklapp, bara så att ni vet :)

Å så var det fredag igen...

dsc00697 (MMS)

Sitter och käkar godis i soffan hemma hos en kompis. Hjärnan hade energibrist efter de minnestest jag varit och gjort idag =) Ska bli bra med lite middag sen, får se vad det blir för spännande. Sambon skulle på nån fest så det kanske blir en ensam fredagkväll. Jag ska nog bara slöa på soffan så att jag orkar partaja imorgon... Längtar efter det goda vinet som väntar i kylskåpet!


Lite värme



Nu när kylan är här igen så har jag börjat med en gammal favorit som jag nästan hade glömt bort. Rött chaite med varm skummad mjöllk och lite kanel på toppen. Det är toppen! :)


Lucka tre!

Jag hade egentligen tänkt mig att det skulle vara fem punkter på varje lista men ibland blir valet allt för svårt :) Så här kommer dagens top 10! (Utan inbördes ordning och länkat till spotify)


Mest spelade musiken 2010

1. Shadow Gallery - Room V (Carved in stone klättrar nog snart förbi...)
2. Sara Bareilles - Little Voice
3. Rachael Yamagata - Elephants… Teeth sinking
4. Leverage - Circus Colossus
5. Mumford & Sons - Sigh No More
6. Missy Higgins - On A Clear Night
7. Dave Matthews Band - Big Whiskey And The GrooGrux King
8. Kings Of Convenience - Declaration Of Dependence
9. Tove Styrke - Tove Styrke
10. Ellie Goulding - Lights

Lucka två!

Dagens lista:

Bästa bloggarna i katogorin "Humor"

1. Tjuvlyssnat och Tjuvtittat
Dessa två bloggar presenterar det allra härligaste, och dummaste, ur den svenska vardagen!
Tjuvlyssnat gör det i textform och Tjuvtittat i form av fotografier.

2. FAIL Blog
Saker som blivit fel fel fel! Ibland går det inte riktigt som man hade tänkt sig och ibland undrar man om någon hade tänkt alls.

3. I can has cheezburger? och I has a hotdog
Att katter och hundar hittar på en hel del bus visste ni säkert redan. I form av videos och bilder får vi här följa med djuren i deras vardag och se vad de egentligen tänker medans de gör alla de där dumma grejerna som vi skrattar åt.

4. Not always right och Kunden har inte alltid rätt
När man jobbar i butik så träffar man många kunder varje dag, vissa av dom är enklare att hantera än andra. Och att kunden alltid har rätt... det håller man nog inte med om efter att ha följt dessa två bloggar ett tag :)

5. Cake wrecks
Om ni inte visste det så är jag helt tokig i tårtor... och självklart är jag inte ensam om det. Här samlas alla de roligaste tårtorna på en och samma sida.

Julen är verkligen här.

dsc00692 (MMS)

Har köpt filmjölk med pepparkakssmak! Och glögg. Och vörtlimpa. Och risifrutti med "julsmak". Hela mataffären svämmar över av julprodukter och jag bara njuter =)


Lucka ett!

Premiär för min alldeles egna bloggjulkalender!
Varje dag har jag tänkt publicera en lista på ett speciellt tema. Jag gillar listor :)
Här kommer det dyka upp allt ifrån favoritbloggar till julklappstips.
Jag kommer till och med ha en gästbloggare som får presentera de saker hon tycker har varit allra bäst med 2010. Vem gästen är får ni veta då!



Dagens lista:

Bästa onlineshoppingen

Jag har kommit ungefär halvvägs i julklappsköpandet och jag gissar att det är fler som är på jakt :) Eftersom jag är bekväm och snål så köper jag en hel del presenter på internet. Jag lyckas nästan alltid fynda fina saker till lågt pris när jag handlar på nätet. Men det gäller ju att veta vilka butiker som är bra... det finns alldeles för många oseriösa. Här kommer i alla fall några tips på ställen som jag har bra erfarenhet av:

1. AdLibris Böcker är alltid roligt att få tycker jag. AdLibris har hur mycket som helst att välja på och möjligheten att fynda är stor. Jag har köpt flera fina julklappar här för under femtiolappen. Dessutom har man möjligheten att välja gratis frakt (men det tar då några dagar extra). AdLibris är definitivt butiken där jag känner att jag fyndat som allra mest! De är alltid punktliga vad gäller leveranstider och det händer att jag till och med får paketen tidigare än väntat.

2. Discshop för film och spel. "Beställ före klockan 16 - Leverans nästa dag!" står det på sidan, och det stämmer verkligen! Discshop är snabba som bara den. Jag har beställt härifrån ganska många gånger och aldrig har någonting krånglat. De har ett stort utbud av film och spel. Dessutom säljer de en hel del filmrelaterade prylar och en hel del roligt godis att äta på filmkvällen.

3. Eleven Skönhetsprodukter m.m. Mycket att välja på i många olika prisklasser. Allt ifrån parfymer till locktänger. Börjar äntligen få ett hyfsat ekologiskt utbud! Jag har på köpet fått med en liten påse med olika tester på krämer och parfymer, det får de verkligen bonuspoäng för! Eleven har en enkel och trevlig sida som får mig att vilja handla mer.

4. Bluebox Roliga prylar och presenter. Har väldigt mycket skojiga prylar och det är ett nöje bara att sitta och kolla på hemsidan. Bluebox har någonting för alla och skulle jag bli tvingad att köpa alla mina presenter från bara ett ställe (varför nu det skulle hända...?) så skulle jag definitivt handla här.

5. Fuji eller fuji direkt. Normalt är det stället där jag framkallar mina foton men de har faktiskt en hel del i presentväg att erbjuda. För dig som vill ge bort en personlig present! Här kan du få ditt eget foto på muggar, kalendrar, väskor m.m. Fuji har alltid levererat som utlovat. Frakten är inte särskilt dyr och det är enkelt att beställa.


Nu börjar nedräkningen!

Äntligen är det december!
Klockan 00.01 i natt så kastade jag mig över första luckan i chokladkalendern :)