Nya läkarbesök

Idag har jag varit sjukskriven på heltid i 2 veckor. Har fått utskrivet Propavan så att jag får sova lite om nätterna. Har inte behövt använda dem så mycket, men å andra sidan har jag inte haft speciellt mycket att kliva upp till, så jag har känt mig ganska o-stressad på kvällarna. Lär väl bli värre framöver om jag ska ut på ett nytt jobb.

Idag var det dags för läkarbesök igen för uppföljning. Har blivit sjukskriven i 2 veckor till ungefär, fast nu på halvtid. Får väl hoppas att vi hittar något nytt ställe för mig att vara på snart så jag slipper gå här hemma och släpa.
Jag vill ju egentligen jobba, blir bara så himla stressad av allt hela tiden så all energi går åt till att ha ångest itället för att kunna koncentrera mig på jobbet. Har fått Sertralin utskrivet nu så att jag ska lugna ner mig lite och inte bli så hysterisk över allting :) Har aldrig testat några sånna piller tidigare så det ska bli spännande att se vad som händer.
Om det får mig att känna mig lite lugnare och tryggare så vore det hur bra som helst!
Det är jobbigt att bli stressad hela tiden. Hade varit mycket enklare om jag typ blev deprimerad eller nåt, det vet jag i alla fall hur det fungerar och hur jag ska ta mig ur det. Nu känns det ju faktiskt som om jag mår bra, är ju ganska glad mest hela tiden. Men så fort jag går utanför dörren så dyker ångesten på mig. Jag är fortfarande glad, men det blir liksom som panik i hela kroppen och hela jag vibrerar typ. I alla fall på insidan.
Ja ja, får väl hoppas att det ger sig snart, det brukar ju göra det efter ett par veckor.

Annars försöker jag lyda doktorns råd att utmana mina rädslor. Att ge mig ut utanför lägenhetens trygga väggar.
I början av förra veckan (typ?) tog jag med mig min vän Cecilia ut till lysingsbadet för att fotografera lite. Och promenera ett par timmar och bara snacka skit... det är alltid bra :) En helt underbar dag med massor av sol!

I fredags skulle Kim åka med jobbet till Gamleby för att gå på marknad. Jag tog tåget dit och mötte upp dom. Ville ju också vara med :) Köpte massa godis och njöt av solen så länge att jag nästan blev bränd. Så nu har jag fått lite snygg brun färg på armar och ansikte också!

Har också shoppat en massa smycken här hemifrån. Två halsband, en brosch, ett par örhängen och ett par solglasögon. Totalt kostade det 20:- ...Vill du också bli fin inför sommaren så tycker jag att du ska registrera dig på samma sida som jag. Man kan göra världens kap på deras fritt fall! ...och så får man 25:- att handla för för varje ny medlem man värvar... så använd gärna min länk för att registrera er! :D
http://www.zylber.com/?ref=36090

Nu börjar renoveringen av sovrummet gå åt rätt håll också. Allt slipande och spacklande är färdigt och jag har nu kunnat ge mig på de roliga delarna av renoveringen! Har målat taket fyra (!) gånger nu. Men nu börjar guldfärgen se riktigt fin ut där uppe... Eventuellt kanske jag målar en omgång till, men det ser faktiskt ganska färdigt ut nu.
Dags att ge sig på väggarna istället tror jag. Vi har köpt en brungrå, ganska ljus, färg som heter "lera". Till slut så har vi också lyckats komma överens om en tapet till ena långsidan, den är vinröd med guld- och silverstreck på. Tror att det kommer bli jättefint! ...eller, jag hoppas det i alla fall :) Bilder kommer väl dyka upp här framöver.

"-Min flickvän ville ligga sked men jag bara gafflade. Det är knivigt..."
Sagt av Kim igår kväll. Han hittar på så roliga saker ibland (?) :D

En solig dag ute vid lysingsbadet:
image7

Marknad i Gamleby. Kim fotograferar:
image9

Monsterbollar

Idag har jag bakat monsterbollar!
Enkelt och kreativt.
Gör en sats chokladbollar, havrebollar, arraksbollar eller vad du nu är sugen på.
Jag råkade ha en påse godis och lite tårtdekorationer hemma, så jag använde mig av det som fanns i skåpen...
Rulla bollarna och använd sedan fantasin till max när du dekorerar! :)

Satte mig sedan på cykeln och åkte till min sambos jobb för att bjuda på fika.
Monstren gick åt alldeles för snabbt... fick inte med mig en enda hem.

Här är dagens monstergäng:
image5
image6

Ny design

Ska försöka ägna lite tid till att komma på nån snygg layout till bloggen också...
Men tillsvidare så får det räcka med lite nya färger :)

"snigeln" del 1 - Hur det hela började.

Jag tänkte presentera ett av de större projekten jag hållit på med under senare år.
Det har fått arbetsnamnet "snigeln".
Det började med ett litet "jobb" mest för skojs skull men växte sig sedan större och större utan att jag direkt han reflektera över det.
Snigeln kom till mig i en liten sekund av kreativitet. Det hela började med att min sambo, som nyss börjat ägna mer och mer tid åt att programera, fick för sig att han skulle göra ett memoryspel till datorn. Alltså behövde han små ikoner att använda som bilder till "brickorna". Jag har alltid varit förtjust i att rita små djur och figurer, så det blev så den här gången också. Jag scannade sedan in figurerna och gav dom färg i datorn.
Som sagt, snigeln växte sedan och blev ett större projekt, men mer om det en annan gång.
Här kommer i alla fall en bild på mina små "memorybrickor".

image4

Arg!

Idag skulle jag gå till vårdcentralen och försöka bli sjukskriven.
Det gick mindre bra...
"-jaha, sjukskriven? Vi har inga tider förän i mitten av maj förstår du."
Vadå, så jag ska vänta med att bli sjuk i en månad eller vaddå?
Tänk om jag mår jäkligt dåligt -just nu- vart vänder jag mig då?
Jag kan ju inte direkt programera in i mitt huvud att "jag får vänta med att må dåligt i en månad..."
...sen visar det sig att den läkare jag "ska" träffa inte är tillgänglig alls, precis som när jag var där för några veckor sedan. Fick då träffa en annan läkare, så jag bad om att få träffa samma igen. Det visar sig att hon har tid om två veckor ungefär... Varför skrämma slag på folk genom att säga att det inte finns tider, när det uppenbarligen finns det?
Jag förstår inte riktigt hur dom tänker...
Två veckor känns också som väldigt lång tid för mig just nu, men det kan jag ändå leva med.
Ja ja, bara att hoppas att det löser sig.

Nu ska jag lägga mig i sängen och vänta på att arbetsförmedlingen ringer. Jag orkar inte vara kvar på mitt nuvarande jobb. Hoppas att det ordnar upp sig så att jag kan få en annan plats, någon stans där det är lite ordning och reda så att inte mitt huvud svämmar över hela tiden. Just nu klarar jag knappt att gå utanför dörren, tycker inte om människor. I alla fall inte fler än två åt gången. Vill inte ens gå och handla för att man riskerar att träffa folk... Det är skitjobbigt... jag tycker ju om människor egentligen! Och jag tycker om att jobba. Jag -älskar- att jobba. Jag vill bara inte ha å göra med andra människor just nu. Varför har jag blivit såhär? Det känns mest bara väldigt konstigt allting... längtar tills jag blir mitt vanliga sociala jag igen. Om jag i alla fall hade känt mig deppig eller nåt... då hade det varit så mycket enklare att förklara... fast jag mår ju rätt bra nu... så länge som jag får gå här hemma och pyssla och inte behöver gå ut. Jag är konstig ibland.


En korrekt mattelösning? :)
image4

Spöktårta

Det här är det absolut roligaste som finns tycker jag!

Fick i uppdrag av en kollega på en gammal praktikplats att baka en födelsedagstårta till hennes dotter.
De skulle ha kalas uppe på vinden och det skulle vara sådär mysigt läskigt.
Självklart tyckte jag att de skulle ha en spöktårta. Så jag ritade en liten skiss som jag blev ganska nöjd med.
Sen var det bara att börja baka tårtbottnar! Jag brukar göra i långpanna för att sedan kunna lägga skissen ovanpå och skära ut det mönster jag vill ha. Enkelt som bara den.

Beställde lite specialfärger från Panduro för att få till rätta känslan. Tråkigt att det finns så få färger att välja mellan i butik. Men men, sånt går ju att lösa.
När tårtbottnarna var klara och marsipanen var färgad och utkavlad så var det bara att börja leka :)

Såhär blev resultatet.
image3

Nu är det dags!


Har länge funderat på om man kanske borde ha en blogg, precis som "alla andra".
Det har inte riktigt varit läge innan, men just idag känns det rätt.

Vet inte riktigt vad som kommer att dyka upp här framöver, men jag ska försöka fokusera på mitt skapande.
Vill att andra människor ska känna sig inspirerade och få små roliga tips.
Jag själv älskar att pyssla med allt möjligt.
Allra helst gör jag saker till andra i min närhet, allt ifrån att baka tårtor till att hjälpa till att designa reklamprodukter.
Har jag tråkigt en dag kan det bli ett smycke eller två. Eller varför inte ett t-shirt tryck eller en spelidé?
Här kommer nog att dyka upp allt möjligt kreativt... säkert blandat med lite galna historier om min katt, eller några funderingar om livet och vardagen.



Redan som liten älskade jag att baka och pyssla...
image3