Visst är de lika?!

Jag har aldrig tänkt på det förut... men visst är de lika?!
Måns Zelmerlöv och John Francis Daley (som spelar Lance Sweets i "Bones")

    

Hårlös

Jag har precis varit iväg och vaxat benen. Inte helt smärtfritt :D
Gjorde dock inte alls lika ont som jag förväntat mig...

Har fixat kaffe så nu ska jag fylla termosen, packa ner min filt och min bok och så ska jag flytta ner i trädgården. Kommer förhoppningsvis inte in igen förrän solen gått ner :P

Nya äventyr

Kom hem från Norrköping för typ en timme sedan. Åkte med som sällskap för att titta på när galningarna sprang vår ruset... Asmycket folk var det!! Jag stod mest framme vid målet och låtsades vara värsta kändis fotografen :D








Jaaa... just ja... så var det ju en massa folk som sprang också... det var ju därför jag var där?


De 5 som kom först:





...och så han jag också träffa några gamla goda bekanta. Enormt trevligt!
Efter det så åkte vi till Max och käkade cheezburgerz. Nom nom nom nom nom.

Bilfärden hem var lite lagom trevlig... någon hade kört på ett litet sött rådjur, det kom vinglandes och haltandes emot oss... jag hoppas att de i den stannade bilen mådde bättre.

Dessutom har jag ett meddelande till någon på DEKON ENGINEERING AB här i västervik (http://www.dekon.se):
Det är jävligt korkat att komma förbiblåsandes i 150 km/h om man åker i en firmabil med hemsidesadress på. Jag ska sprida så dåligt rykte om er som jag bara kan! Folk som inte kan respektera lagar och medtrafikanter stör jag mig jäkligt mycket på!

Tack för mig och god natt! :D

Sommarvärme!



Ikväll har jag flyttat ut på balkongen. Det är helt sjukt varmt här! Skönt...

...men jag tror att jag ska gå i  o ställa mig i köket en stund.
Har fått rabarber av Cicci så här ska fixas paj! :)

För övrigt är CSN totalt korkade i huvudet, de tänker inte ens försöka förstå min fråga, har fått samma svar typ tre gåger nu även fast jag i alla mail säger att det inte är det jag frågar om... de verkar ha ett visst antal standard svar att använda sig av och om inget av svaren passar så tar de det svaret som är mest likt det jag undrar över... Pust! Jag börjar till och med fundera på om det är en dator och inte en människa som sitter och svarar på mailen. Så korkade svar får jag. Jag undrar vem man vänder sig till då? När den man ska betala till inte är intelligent nog att svara på ens frågor? Kan man få hjälp någon annan stans ifrån?

...ett företag som däremot överraskat enormt positivt är SJ. Kan ju inte säga att jag varit ett fan av SJ direkt... men nu vet jag inte vad som hänt... jag bokade mina biljetter i lördags och de dök upp idag... IDAG! Snacka om att vara snabba! Häftigt :)

Idag är jag förresten handikappad. Kan inte gå ordentligt. Vi var ute och red i skogen igår. Både travade och galopperade. Enormt roligt!! Jag är vanligtvis inte så värst smidig men idag har jag verkligen enormt svårt att röra mig! ...men det var värt det! :) Otroligt skönt väder var det också, vi lyckades missa alla regnskurar och hade solsken större delen av turen! :)

Nytt husdjur?

I torsdags var vi ute i stugan och kollade om några av våra saker fortfarande fanns där.
Passade på att ta en promenad bort till Kims pappa för att hälsa på...
...halvvägs dit så fick jag en ny kompis!



...den skulle bo under min sko.
Jag höll på att aldrig få komma hem, kändes som om den flyttat in för gott :P



Efter en stunds fotograferande orkade den dock inte vara med längre.

Yes!

Tågbiljetter till systers student är fixad! Jag har världens bästa mamma!
Lovar att jobba hårt för pengarna :)
Idag har jag käkat massa pannkakor. Mums!
Efter några Pågen kanel gifflar och mitt favorit te så känner jag mig mer än nöjd.
Har hunnit åstadkomma en del nyttigheter under dagen men även ett antal timmar med Final Fantasy X.
Kommer att somna som en något lite lyckligare människa ikväll.
Hoppas att det blir en minst lika fin dag imorgon!

Molehill Empire

Jag har inget liv så just nu odlar jag lök i mit trädgårdsland på http://www.molehillempire.com
Uppenbarligen har jag inte haft ett liv på väldigt länge med tanke på att jag ligger på plats 241 av 30368 spelare. Ja ja, nu ska jag nog fortsätta att inte ha något liv. Löken måste faktiskt vattnas också.

Sen ska jag sova tills jag vaknar upp till mitt icke-liv igen. Dessutom innehåller icke-livet en stor hög disk som stirrar ilsket på mig men den får faktiskt vänta tills jag vaknar om ett par timmar. Sleep well cykelställ, som min käre vän skrev till mig igår.
Hoppas på en god natts sömn och att solen väcker mig imorgon också.

( ...dessutom hoppas jag att vår granne antingen köper en ny TYST bil eller slutar köra streetrace på vår gata mitt i natten. Nästa gång så tar jag med mig häftstiftsasken ut och dekorerar vägen lite. Eller så ska jag lägga mina sista pengar på att köpa världens bästa superlim och se till så att han minnsan aldrig kan ta sig någon stans igen :P )

Orkeslös

Har verkligen deppat ihop under kvällen. Tänker nog gå o lägga mig. Orkar inte ta tag i saker längre, snart bäddar jag ner mig i sängen och kliver aldrig mer upp. Det känns som om jag verkligen försöker men det leder liksom bara bakåt. Jag vet inte riktigt när det gick framåt sist? Klart att det händer enskilda små saker som är bra men på det stora hela så känns det som om jag bara vill gräva ner mig.

Jag trodde verkligen att jag skulle fixa att ta mig upp till min systers student. Hade någon slags plan för hur det skulle lösa sig och gå ihop. Helt plötsligt ska CSN ha 1800:- som de inte berättat om. Jag trodde verkligen att mitt årsbelopp som skulle betalas var 0:-. Men "årsbelopp för 2009" och "att betala 2009" är tydligen inte samma sak. Helt plötsligt har de bestämt att jag betalade för lite år 2007? Och de har inte berättat det för mig heller… helt plötsligt skickar de ut en inbetalningslapp inklusive förseningsavgift? Tack! För det har jag ju verkligen pengar till?! Ibland blir jag så jäkla less…

 

Dessutom så ligger ”vår” (inte alls vår utan Kims systers…) sommarstuga ute till försäljning. Jag hade verkligen sett fram emot att få vara arbetslös en stund efter att skolan slutade så att jag kunde åka ut dit och ladda om batterierna. Men nej…

Jag är verkligen enormt ledsen att den kommer att försvinna. Önskar att vi hade haft råd att ta hand om den men ekonomin är ju inte direkt den bästa just nu. Och om vi väl lyckas ordna upp den nån gång så kommer det ändå att vara för sent.

 

Just nu känns det som om vi kämpar 24 timmar om dygnet för att hålla oss kvar på den nivån som vi är på nu… det är bara det att den nivån inte räcker, fortsätter vi så här så kommer vi ha en massa skulder om inte allt för lång tid. Alternativet är väl att sälja lägenheten, inte heller direkt kul. Det är ju liksom ingen lösning som håller i längden. Visst kan vi överleva ett tag på det… men jag är så trött på att bara överleva!!! Kan jag inte få leva någon gång också? Jag vill också kunna göra ”normala” saker som ”alla andra” också gör?

 

Jag hatar att gå omkring i trasiga kläder, känna mig skitig dygnet runt för att jag snålar på schampo och balsam, håret hänger och är alldeles okontrollerbart för att jag inte har råd att klippa mig, försöker att äta ”vanlig” mat och göra veckoscheman men när man står på affären och pengarna inte räcker till någonting så är det svårt… Jag skulle vilja ha råd att köpa möbler till köket, det bordet vi har är väldigt stort och trädgårdsstolarna som vi köpte som tillfällig lösning för ett par år sen har vi fått skruva ihop flera gånger nu för att de gått sönder. Jag skulle vilja köpa en ny stekpanna, den vi har nu bränner allting fast i. Jag skulle vilja tapetsera om i hallen, tapeterna har lossnat jätte mycket på flera ställen. Allt detta känns som om det ligger enormt långt fram i tiden. Om det ens kommer att bli verklighet nån gång. Just nu känns det som om vi aldrig kommer att komma någon stans.

 

Och på detta så ska man vara snygg, ung och fräsch och lyckas hitta ett jobb? Jag orkar faktiskt inte känna mig så snygg och duktig just nu! Vet faktiskt inte ens hur man gör.

Jaha, nog om det, jag var bara tvungen att få ur mig lite skit. Annars så överlever jag hyfsat. Har lurat i mig själv att allting kommer att ändras när jag är klar med skolan. På vilket sätt det nu skulle bli bättre av att bli av med sin enda vettiga sysselsättning?


Speedway

Här har jag spenderat kvällen!
Hade planerat att ligga hemma i soffan och sova men det här var mycket roligare!







Västervik–Indianerna slutade 54-42. Skickligt!

Illamående

Egentligen är jag skit trött men jag har ätit så mycket godis så att jag antagligen inte kommer att somna de närmsta 3000 åren.
Jobbigt!


Ska se om det blir bättre efter en kopp te...

ESC final!!

Ikväll har vi grillat ...igen! :) Lika gott idag också.
Vår vän Stefan har varit här och käkat med oss. Mycket trevligt!
Nu sitter jag och glor på poängutdelningen i melodifestivalen. Gillar inte att de bara delar ut de tre högsta poängen live...
Annars så verkar det hyfsat. Norge i topp. Gör mig absolut ingenting :)
Sverige har bara fyra poäng än... hoppas på lite till i alla fall.

Dagens tips

Hittat i den fantastiska tidningen Allers för ett antal år sedan...
Om din vattenkokare börjar se tråkig ut på insidan så gör så här:

ta en citron, dela den på mitten, lägg i båda halvorna i vattenkokaren, fyll upp med vatten, koka vattnet och låt det stå över natten.
På morgonen är det bara att hälla ut vattnet och citronen så är vattenkokaren som ny igen!

pop pop pop pop pop

Jag kände mig lite sugen på någonting så jag gick ut och satte på spisen och poppade popcorn.
Jag hade glömt bort hur barnsligt roligt det är!!!
Måste jag göra fler gånger :P

Sommar och grillat

Så här fantastisk har min eftermiddag varit!
Hur har ni haft det?


Tidsfördriv


Har varit i skolan på morgonen, åkte sen o handlade lite. Ska grilla när jag väl orkar mig hem.
Sitter just nu o hänger ute på Kims jobb. Han arbetar jätte hårt. Skriver snapsvisor :D
Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på så jag snodde en dator en stund...
Har nyss ätit glass i alla fall... riktigt glassväder ute idag! *mys*
Nä, nu ska jag tydligen hjälpa till lite...
Hörs senare! :P


Hmmm...

städat heter det ju faktiskt...


...och så glömde jag säga att ja sydde ihop mina jeans, det blev helt okej faktiskt.
Om man kollar på lite håll så syns det inte alls. Bra med svarta kläder :)

Idag känner jag mig duktig :)


Har städa köket och sen möblerat om det.
Blev en aning trångt men jag vill verkligen ha matbordet vid fönstret!
Tyvärr har jag lånat ut min kamera så jag kan inte visa hur det blev...
Utöver det så har jag diskat en massa och sen lagat mat. Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor.

Sen var det ju eurovision song contest ikväll också. Många bra bidrag som gick vidare.
Bakade en omgång scones. Det är så himla gott!!
Ska nog slänga ihop några imorgon också :)
Skulle vilja baka annat bröd också men jag har inte råd att köpa jäst... eller... jo, det har jag ju faktiskt... vad ska jag skylla på då då? :D
Jag får sluta vara så lat och istället se till att det blir av! :P Nä nu ska jag dricka färdigt mitt te och sen försöka sova.

Neeeeej!!!!

Jag har fått världens spricka i mina favvis-jeans! Ska se om det går att sy... *buähähähäääää* *snyft*
Har faktiskt inte råd att åka till stockholm o köpa nya...

Lisa Hannigan - Lille

Jag tröttnar nog aldrig på den här videon :)


Kvällsmys

Det här är vardagslyx!
Dricker sånt här te varje kväll när jag går och lägger mig och ibland på dagarna om jag känner mig lite hängig.
Synd bara att man får åka till andra änden av stan för att köpa det...


Strålande dag.

Solen skiner och allting känns helt plötsligt mycket lättare.

Dessutom känner jag mig ruskigt snygg idag! :P

Haha! En sån katt har vi också! :P

funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures

ESC

Ryska armén, cheerleaders och T.a.t.u. sjunger "they're not gonna get us" tillsammans och nån snubbe står där med ett stridsflygplan? Ibland blir jag aningens förvirrad!!

Ja ja, i alla fall.
Vitryssland är i alla fall bäst hittills. Sverige var aningen sämre än sist tycker jag. 
Och nu blev sverige andra land att gå till final. Skönt.
Inte för att jag bryr mig enormt mycket... men det blir ju helt klart lite mer spännande att se finalen :)

Eurovision song contest

Idag fick jag äntligen svar på hur det gick på mitt förra prov. Ett poäng från MVG :/
I övrigt har dagen varit kämpig. Hoppas att det är över snart.

Just nu:
ESC & ostkrokar. (Ja, det heter så... sluta bråka! :D)
Heja sverige!!!!

I'll sleep when I'm dead


Busshållsplats, Sveaplan, Stockholm

En mamma ~35 och hennes son ~5 står och väntar på bussen. Sonen hukar sig ned och tittar på en insekt som kryper på vägen.
Pojken (nyfiket): Vad är det här för ett litet djur? Det är en myra!
Mamman: Nej det är inte en myra. Den är mycket mindre än en myra.
Pojken ställer sig upp och trampar hårt på insekten och tittar sedan undrande på den.
Mamman (lugnt): Den dog nog när du trampade på den.
Pojken (utbrister i protest): Den sover!

 

Gå in på www.tjuvlyssnat.se för fler skojigheter! :)

Måndag igen...

...och jag har tusen idéer i huvudet.
Har så mycket jag vill skapa men allting kostar pengar.
Har inte ens råd att köpa saker så att jag kan baka lite.
BORING!
Är så fruktansvärt trött på att inte har en endaste liten inkomst.
Min totala inkomst hittills det här året är typ 14.000:-
Kims pengar går till räkningarna och är sen typ slut.
Hur gör egentligen andra människor för att överleva?
Jag önskar att jag hade fått lära mig det när jag var liten.
Önskar att man fick lära sig det nu istället för allt annat skit som tydligen är viktigt?
Det är svårt att existera tillsammans med människor som lever i en helt annan värld!
Alla bara pratar så fint om hur det "ska" vara i samhället, ingen tar någon som helst hänsyn till hur det faktiskt är.


En liten en



Oansvariga vuxna som sviker och ljuger.
Liten får inte tro att hon duger.

Elaka vuxna som ljuger och sviker.
Liten bara gråter och skriker.

Större och större blir hålet i själen.
Liten spottas, klöser och stampar med hälen.

Imorgon är en annan dag...
...hoppas att jag slipper vara jag!

Världens nyttigaste! ...för själen alltså! :)



Chokladsås, vaniljglass, en banan, vispgrädde och strössel.
Just nu kan jag faktiskt inte komma på en enda grej som skulle göra mig lyckligare! :D

Fredag



Sitter just nu och kollar på hockey med fötterna i ett fotbad. Har fått tag på lite hudprodukter som jag ska "utvärdera". Stackars mig :D Har alldeles nyss kört lite massageolja, fotscrub och fotmask så nu känner jag mig som ny igen! http://www.dharmazone.se

Hockeyn går mindre bra..........

Imorgon ska jag vara i skolan hela dagen. Mysigt! Brukar vara väldigt kul med helgkurs. Sista halvan av psykologikursen ska avslutas ...känns helt sjukt att terminen snart e slut! Tycker att jag började alldeles nyss...

I tusen bitar. Minst!

Haha! Igår skruvade jag isär min laptop. Det ni!
Jag fick ihop den igen... annars hade jag inte kunnat skriva det här :)





...jag skruvade inte så mycket... bara kollade vad som fanns inuti och så passade jag på att blåsa ur en del dammråttor...  var inte så farligt, men jag tror att det blev lite bättre. Mätte temperaturen igår. Innan jag skruvade så var den över hundra grader på insidan :) ...å andra sidan så hade den då varit igång ett par timmar och så spelade jag zOMG! samtidigt... ska testa den igen lite senare och då försöka gör det under liknande förhållanden. Så här ser det i alla fall ut idag (vid röda ringen var max tempen igår 102 grader C):


Jag håller tummarna för bättre siffror under kvällen!

Mina batterier är trasiga...

...jag laddar och laddar och laddar men ingenting händer.

Jag sover "normalt" på natten. Sitter och nästan somnar i skolan. Kommer hem och vilar. Ger mig ut o motionerar. Äter hyfsat vettigt. Ändå är jag bara SÅ trött. Dygnet runt! ...ja förutom ett par timmar precis innan jag ska gå och lägga mig på kvällen... Jag är så less på det här! Det känns som om jag har ett stort grått åskmoln som flyger omkring i huvudet och skapar konstant dimma. Jag ser världen genom en tonad bilruta. Aldrig någonsin ser jag verkligheten riktigt klart. Jag är medveten om att den finns där och att jag vandrar omkring mitt i den, men jag är liksom aldrig riktigt där...

Nytt i högtalarna

Just nu spelas det så hög och mycket musik här hemma så att grannarna nog snart kommer och klagar :P
Well well, det e ju dagtid så dom får stå ut en stund...


Cassie Davis - Like it loud
Kommer definitivt bli denna sommars mest spelade partylåt för mig.


Annars så har jag nog spelat Lilly Allen så mycket på sista tiden så att mp3:orna snart faktiskt kommer att vara helt utslitna :D



Just nu spelas Jordin Sparks - One step at a time. Också skitbra.



Nu ska jag gå o laga mat. Stekt potatis, köttfärsbiffar och brunsås. Mums!
Både jag och Kim har planer för dagen så det blir att micra maten senare när vi råkar vara hemma en sekund eller två :)

Sara Bareilles - Gravity

Something always brings me back to you.
It never takes too long.
No matter what I say or do I'll still feel you here 'til the moment I'm gone.

You hold me without touch.
You keep me without chains.
I never wanted anything so much than to drown in your love and not feel your rain.

[CHORUS]
Set me free, leave me be. I don't want to fall another moment into your gravity.
Here I am and I stand so tall, just the way I'm supposed to be.
But you're on to me and all over me.

You loved me 'cause I'm fragile.
When I thought that I was strong.
But you touch me for a little while and all my fragile strength is gone.

[CHORUS]

I live here on my knees as I try to make you see that you're everything I think I need here on
The ground.
But you're neither friend nor foe though I can't seem to let you go.
The one thing that I still know is that you're keeping me down

En helt ovanlig söndag













...och nu är nog mitt te väldigt kallt (se föregående inlägg). Blir direkt in till sängen istället. Kunde bara inte låta bli att lägga ut lite bilder från helgen :)

*puh!*

ÄNTLIGEN klar med psykologiarbetet som ska in imorgon (eller typ om några timmar...)
Ska gå ut och dricka upp de sista dropparna i min temugg sen blir det sängen. Börjar vid nio imorgon. Då får jag förhoppningsvis reda på hur det gått på första provet i "inköp och varuhantering"!

Har gjort min första dag på nya praktiken idag också, kan inte säga att jag åstadkom enormt mycket :P ...fast det blev bra. Lovar att jag, en annan dag, ska berätta vad jag pysslar med.

Och igår klarade jag slutbossen i zOMG! för första gången. Så jävla stolt. Nu har jag nog uppnåt mitt mål i livet? Haha! Nä, men fan vad skönt det var!! Världens bästa team hade jag med mig... kan behövas, min dator hänger sig asmycket när det blir intensiva fighter och det händer många olika saker på en och samma gång ...fast det kändes inte riktigt lika kul att gå ut och spela idag... har visserligen lite ringar att levla upp men jag har inte riktigt något mål längre. Får hoppas att de utvecklar historien ännu mer.

Nä, nu blir det natten!  <3

Kaffet kryper i kroppen på mig...

Det blev till att åka ut och "jobba" lite nu på kvällen (/titta på när de andra jobbade?).
Vi kom ut dit lagom till fikat... Detta kan bero på att det var jag som hade med mig kaffe :D


Men nu börjar det faktiskt likna nåt!!

Solsken och havsbris

Har varit ute på gränsö och fikat med Kims familj. Kaffe och chokladcupcake. Gott men inte speciellt på något sätt... de skulle behöva anställa mig för att baka :D *haha* ...däremot så är utsikten helt magisk! Kolla själva! :)














Mobil

Mitt nya mobilsmycke som jag gjorde för ett par dagar sen...


...nu ska jag snart börja tvätta... roligare har man ju haft, men det är skönt när det är färdigt! :)

Dagens frukost :P


Lycka? :)

funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures