Nya äventyr

OMG! Hur kan man vara så trött??!! Känns som om jag inte gjort annat än sovit de senaste två dagarna. Typ. Idag har jag ju visserligen hunnit med en vända på stan (införskaffat en flaska vin till nyår och ett "filsystem" till alla mer eller mindre viktiga papper som dyker upp) och så har jag varit på ett långt möte. Och så lagade jag mat förut också. Och så han jag ju faktiskt med en fika på stan också. Funderade på att ge mig in i rea-stressen men kände paniken komma krypande så jag vände i dörren. Folk är verkligen helt tokiga!! Vart har allt hyfs tagit vägen? Jag stoppade lurarna i öronen istället och låtsades att jag var den enda i hela världen som fått för sig att gå på stan.

Vad skönt det är att komma fram till att man faktiskt gjort liiite mer än bara suttit i soffan och kollat på desperate housewives (har sett tre eller fyra avsnitt idag, funderar på att bädda ner mig och kolla på ett till)!

Imorgon packar vi in oss i en bil och så drar vi iväg till Vimmerby över dagen. Ska hälsa på Irene och Stefan och titta på deras nya lägenhet. Ska bli skoj!

Party! ...eller nåt

Sitter hema hos min bästis :) Jag ska sova över hos henne i natt. Det känns konstigt. Kan inte minnas när jag sov över hos någon senast? Förutom om jag hälsat på någon som bor många mil hemifrån förståss. Det har varit fest här under kvällen, jag var som vanligt ganska blyg i början. Gillar inte nytt folk... eller, jag blir inte blyg, men jag vet inte riktigt hur jag ska vara... jag har liksom ingenting att säga, folk har inte några gemensamma intressen med mig oftast... Känner mig sjukt nördig sometimes!

Nu har i alla fall alla åkt härifrån. Det var väldigt trevligt framåt natten men sen drog alla vidare ner till stan. Jag hoppas att de hittar något skoj ställe! Jag stannade kvar här, ska dra på mig mysbyxorna och börja städa undan lite tänkte jag. Så det ser lite fint ut när husägarna kommer tillbaka :) Hoppas på fint väder tills jag vaknar så att jag kan ta en promenad ut till Kims pappa, vi ska ju ut dit för ännu mer julfirande.

God natt!

Julfirandet

Första julfirandet avklarat! Har varit en väldigt mysig dag.
Här kommer några bilder...



Ett: Årets tomtar varit ovanligt söta! Varken skägg eller djup röst.
Två: Mat mat mat.
Tre: Tore tog med sig mamma och pappa och kom på besök framåt kvällen.
Fyra: Ida fick ridhandskar och ridspö av oss, de skulle genast testas :)


Annandagen blir det julfirande igen!

Nu är jag redo för julen!


Tidig morgon



Jag kan inte minnas när jag klev upp så här tidigt senast?! Mysigt är det i alla fall! Jag har kokat gröt och ätit skinsmörgåsar. Kollat på Musse Piggs jul. Nu dricker jag kaffe och lyssnar på julradio, ska snart stänga av datorn och kliva upp ur soffan. Om typ två timmar så åker vi ut till Kims familj och lagar/äter mat och byter klappar. Ska bli skoj! Bloggar säkert ikväll igen.

Äntligen är det julafton!


Kökslådan...

Jag känner att jag bara måste berätta om mitt fina system jag har i min kökslåda...
För ett tag sen så var vi ute på Karlssons och shoppade lite julklappar. Jag passade då också på att köpa två små söta plastlådor att ha i kökslådan. Tidigare har jag haft hundramiljoner småprylar liggandes i en enda stor röra så jag tyckte att det var dags att ändra på det! Jag har alltid gillat att ha mina egna system för förvaring men det här är nog en av de sorteringarna som jag är mest stolt över ;D

Vad ska man då lägga i lådorna?

Jo. Så här är det.
Understa lådan: här hittar du öppnare och stängare. Typ påsförslutare, kattmatsburkslock, flaskproppar, konservöppnare och flasköppnare.

Översta lådan: här återfinns bredare och smalare. Alltså smörknivar och, det smalaste jag kunde hitta, potatisstickor.



...och samtidigt så fick ni en presentation av min braiga humor. Jag tycker att jag var skitrolig som kom på det fina systemet :)))

Fler paket

I förmiddags (eller, igår alltså) så blev jag väckt av brevbäraren. Normalt sett så hade jag nog varit lite tjurig över att ha blivit väckt men när så här söta paket dyker upp så kan jag inte bli annat än glad! Jag har fyndat på tradera igen. Supersnabb leverans!! Trodde nog inte att det skulle dyka upp förrän efter jul. Skönt med seriösa säljare! Har också köpt rosa smyckestråd men vi får se när den dyker upp. 10 charms (den övre sorten) och 25 pärlor (undre bilden) för 40:- ...och då är frakten inräknad. Kan inte bli bättre :) 



Paket!

Igår (eller, i förrgår blir det... klockan är visst över midnatt) när jag kom hem så hade jag fått tre paket i brevlådan. TRE! Spännande! Två av paketen kan jag tacka gratisguiden för.


Längst till vänster: Marabous nya chokladkaka ur sensationserien. Caramelized Almonds & Sea Salt. Den finns ännu inte i butik och jag tror inte att jag kommer köpa den när den väl dyker upp heller. Choklad som överlever längre än ett dygn i den här lägenheten är inte tillräckligt god :D ...fast min sambo gillade den! Den var okej men inte så mycket mer tycker jag. Choklad är ju ändå alltid choklad...

I mitten: DVD från Discshop. Fick ett gratis presentkort på 50:-. Har endast betalat 28:- i frakt för filmen:) Har skrattat hela förmiddagen

Längst till höger: En julklapp från min fina pappa dök också upp. Min favoritchoklad! Tack tack tack! Kan ju säga att asken inte är i närheten av lika full längre :P

Hoppas att alla kommit fram!


Nä, om man skulle ta och sova kanske?

funny pictures of dogs with captions
see more dog and puppy pictures

Promenader


När den första riktiga snön lagt sig så passade jag och katt på att gå ut och busa:


Idag, ett par dagar senare, har det kommit betydligt mycket mer snö!
Jag och Cicci tog en lång skön promenad i det vita under kvällen:


Snön är verkligen helt fantastisk!
Dagarna känns genast mycket lättare nu när det blivit ljust ute igen. Det är visserligen mycket krångligare att ta sig dit man ska, men det är det värt!

Julgodis



Överst: tvåminuterskola
Mitten: chokladkolasnitt
Underst: chokladkola med kaffesmak



Tvåminuterskola:
Perfekt när det är mycket att göra!

100g smör eller margarin
1 dl sirap
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk cacao

Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka i två minuter, häll i knäckformar, låt svalna (låt dem gärna stå i kylskåp så lossar de mycket lättare från formen).


Chokladkolasnitt:
Recept finns här!
Supergoda och ganska okomplicerade kakor som egentligen passar året om.
Grädda kakorna fem minuter kortare än vad som står i receptet!
Degen är väldigt smulig och verkar lite svårhanterad först men det är bara att köra på, den håller ihop!


Chokladkola med kaffesmak:
Mitt favoritjulgodis som jag gör i princip varje år

3 dl socker
1 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
2 msk kakaopulver
1 ½ tsk snabbkaffepulver
1 msk smör eller margarin

Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull. Låt koka tills det klarar kulprov.
Under tiden som smeten kokar: ta fram ett bakplåtspapper och vika detta så att det blir en 18x18 cm stor "form". Stötta upp formen med några böcker eller andra tunga saker (aldrig trodde jag väl att Kims programeringsböcker skulle komma till nytta i köket :D ).
När smeten klarar kulprov så är det dags att röra i smöret och kaffepulvret.
Rör om ordentligt tills smöret smält och häll sedan upp smeten i formen.
Låt kolan svalna och klipp den sedan i bitar. Jag brukar klippa långa remsor av bakplåtspapper som jag sedan viker in kolabitarna i, men det går säkert att göra på andra sätt också (cellofan funkar minst lika bra).

Ännu en bild från julbordskvällen



...tyvärr så hade det inte blivit så många andra roliga bilder.
Kanske lägger ut någon tråkig ifall jag inte har bättre saker för mig nån dag :D

Avslaget. Nedslagen.

Vi kommer inte att få någon hjälp av soc på grund av att försäkringskassan betalat ut pengar retroaktivt till oss. Sådana pengar som vi borde ha fått tidigare. Kanske någon av de månader då vi fått låna för att få allt att gå ihop? Det är så sjukt ologiskt att de inte ser över längre tid! Dessutom så hade jag fått pengar i födelsedagspresent för att köpa mig ett par träningsskor. De skulle jag tydligen också ha betalat räkningar med.

Arbetsförmedlingen och psyk tyckte att jag borde gå till soc för att göra en långsiktig plan. Långsiktig?! Soc har ingen aning om vad det ordet betyder!

Jag har 0:- i månaden att betala räkningar och köpa kläder, tandkräm, schampo m.m. för. Och värktabletter. Vissa månader, när tandvärken är som värst, går det många paket. Dessutom skulle jag behöva lägga säkert 15 000:- på att gå till tandläkaren. Jag har tänkt spara till det någon gång. Undrar hur lång tid det tar? 15 000:-/0:-= KOMMER ALDRIG HÄNDA!

Vaddå? Ska min handikappade sambo försörja mig?! På sin sjukersättning?! Jomenvisst. Lycka till. Det är ju verkligen långsiktig planering!

Väntar fortfarande på svar från försäkringskassan. Hoppas att det går bättre. Har väntat över en månad nu. Och tydligen så har läkaren inte gjort mer än att skicka in ett intyg. Försäkringskassan stirrade på intyget i onsdags (när vi ringde och frågade hur det gick) och undrade vad det var till för. Borde inte en läkare ha tillräckliga kunskaper för att veta att man nog borde skicka in någon form av ansökan med intyget också? Annars så hade jag kunnat berätta det för henne!

Idag har jag verkligen ingen lust.
Jag vaknade av att solen lyste och katten låg på min mage och kurrade. Föreställde mig en lååång mysig vintersolspromenad med varm choklad i termos. Sen klev jag upp och tittade på dagens post (från soc) och sen var den dagen över. 3/4 av dagens energi tog slut. Inga vidare bra förutsättningar för resten av dagen! Nu tänker jag gå och gräva ner mig i ett hål i ett par timmar.

Fredagsmys? Skulle inte tro det.

Utanför fönstret...

...syns bara snö, snö, snö.
Vackert!



Alldeles perfekt dag för att vara hemma och tvätta, städa och pyssla.
Nu ska jag gå ut i köket och experimentera fram en ny pastasås :)

Äntligen hemma!



Det har varit en lång men väldigt skojig dag.
Julbordet var enormt trevligt och jag är sjukt mätt!
Hårfärgen blev förresten precis som jag hade hoppats på.
Ska se om det blev några roliga bilder från kvällen. Bilden ovan tog jag när jag kom hem, helt fascinerad över att håret fortfarande ligger som det ska med tanke på den STORM som tjuter utanför. Skitkallt är det. Burr!

bråttombråttombråttom

Känner mig aningens stressad. Jag ska nämligen bli bjuden på julbord idag och jag håller på att göra iordning mig. Sitter i en trasig t-shirt med blondering i håret. Hoppas det blir fint :) Ska bli så himla skoj att få fixa lite extra. Och ha smink. Hör inte direkt till vanligheten! Jag köpte mig en rosaglittrig ögonskugga igår ♥



Efter mötet imorse så gick jag till café kannan och käkade frukost, sen sprang jag runt och shoppade lite kläder. Hittade ett par svarta byxor och den fina stickade tröjan som syns på bilden. Och så köpte jag mig en matchande brosch/hårklämma.

Har varit och handlat mat i snöyran också. Det var inte riktigt lika skoj :D

Ska försöka ta med mig kameran ikväll så förhoppningsvis dyker det upp lite bilder sen...

Ännu en bilrutebild



Alltid spännande att fotografera från bilen. Man vet aldrig riktigt vad det blir :P

Knäckehjärtan




Kvällen har ägnats åt att baka knäckehjärtan.
Receptet hittar ni här.
Gott blev det!

Det är mycket nu!



I ett mörkt och regnigt västervik har det idag spenderats många timmar på shopping.
Nu är klapparna klara!
Sjukt skönt!

Har idag också lagat tvåtimmarsköttfärslimpa i min lergryta. Och så har jag tvättat.
Ovanligt produktiv dag faktiskt!
Det kunde jag behöva efter igår...

Nu ska jag gå och sortera in mina kläder och fixa med de nytvättade sängkläderna.
Imorgon blir det att kliva upp tidigt. Hoppas att det blir större grupp än förra veckan :D


På tal om ingenting...

...så har jag kollat klart på hela "Gilmore girls" för ett tag sedan. Så nu slipper ni allt tjat om det!

Har dragit igång "desperate housewives" istället. Är inne på säsong 2. Blir nog att kolla på ett avsnitt snart. Eller ska jag gå och lägga mig istället? För en gångs skull är jag faktiskt lite trött vid den här tiden på dygnet. Vi får se vad det blir.

Idag har jag haft oväntat besök från Vimmerby. Kaffe kaffe kaffe. Alltid bra med en anledning att få i sig mer kaffe.

Nu blir det mer glögg tror jag!


JulJulJul

Julpyntade bloggen lite igår. Om ni inte sett det :)

Idag dök mammas och systers julklappar upp i brevlådan så imorgon blir det paketinslagning. Väntar på en leverans julklappar till. Dyker förhoppningsvis upp innan veckans slut. Efter det så är jag i princip klar med alla klappar. Lite småpyssel kvar bara.

Julduken i vardagsrummet åkte på idag också. Får se hur länge jag lyckas hålla den ren.

Är nästan klar med alla julkort och adresser också. Ska bli skoj att visa er sen... men det blir inte förän efter att de är utskickade. Vill ju att det ska bli en överraskning...

Har druckit gränsö-glögg med Cicci idag. Mums! ...och ätit pepparkakor.

Hela mitt liv handlar just nu om julen. Ifall ni inte förstod det.


Så äre´!

funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures

Idag:

Ommöblering och lussekattsfika på "Lysingsbadet SPA & Beauty".
Enormt mysigt!!



Annars så har jag fullt upp med att julpyssla.
Blogglusten infinner sig inte riktigt nån gång.
Har istället ägnat tiden åt att göra julkort. Snaaart får jag äntligen skicka dem!
Planerar också en jultårta. Ska bara se om jag får tillfälle att bjuda någon på den :)

Borde sätta mig här någon dag och lägga ut lite bilder, får se om jag orkar.

Ägnar mitt liv åt att springa runt på olika mer eller/och mindre meningsfulla möten. Har kommit upp i frikort på ca en månad :D ...ändå känns det som om ingenting händer. Tålamod är visserligen en bristvara hos mig men i alla fall. Hur många veckor ska det behöva ta att skriva ut ett papper? Och vad är vitsen med socialträningsgrupp om man är ensam närvarande? Är ändå glad att jag träffat så fina människor. Anstränger mig hårt för att se allt det positiva som ändå finns omkring mig. Lyckas inte alltid. Jag är medveten om att det fina finns där, det känns bara som om jag glömt glasögonen hemma. Många dagar slösas bort på ingenting. Just nu känns det som om det har vänt, jag är på fel stig igen, men jag hittar nog snart tillbaka!

Idag blir det nog faktiskt ett försök att somna i "vettig" tid. Ska göra mig en kopp te och sen är det sängdags. Fyra timmar tidigare än normalt. Får se hur det går. Jag hoppas på det bästa!