Gone

Halltapeten är död. Jag har begravt den i en svart sopsäck. Nästan allt är borta i alla fall, imorgon måste jag gå ner till förrådet och hämta stegen så att jag kan ta det sista uppe vid taket också :D

Nu bli det en kopp te och ett avsnitt Gilmore Girls. Som vanligt.

Idag njuter jag!


Ännu en måndag...

Ska gå ner och se om det finns någon tvättid. Slänger samtidigt ett öga i förrådet, ska kolla vad som finns i färg-/spackel-/penselväg. Kanske tar en sväng över till secondhandbutiken på andra sidan gatan också. Längesedan jag var där. Ska ställa mig och diska också senare. Blir en riktig pysslardag idag. Hörs senare!

Hallen

Är riktigt sugen på att fixa till vår slitna hall. Fantiserar. Har extremt liten budget men hur mycket tid som helst. 10 liter vit tak- och väggfärg och en massa spackel skulle kunna göra under!
Så här fina tapetskarvar har jag just nu...


Och jag AVSKYR verkligen den där tapeten :)

Riva tapet. Spackla. Slipa. Måla. Njuta.
Så hoppas jag att det kommer bli!
Kim är lika skeptisk som alltid. Men han lät i alla fall lite positiv idag... så kanske blir det av :D
Vi får väl se vad som händer.

Gaaah!

My head hurts!! Får se om det blir bättre efter en kopp kaffe.

Några puckon hade skaffat sig en stor trumma. De gick omkring här utanför och bankade och vrålade typ hejarklacksramsor. Suck! Finns trevligare saker att vakna till...


photoscape

Har lekt lite med fotoredigeringsprogrammet photoscape (läs mer eller ladda hem på den här adressen: www.photoscape.org), det var helt okej men är nog ingenting jag kommer att använda speciellt mycket. MEN programmet är helt gratis så det är ju värt att testa!

Slängde snabbt ihop ett kollage av Kims EMD-bilder:

Till detta var programmet hur bra som helst!! Det gick snabbt och var väldigt enkelt.

Men för bildredigering i övrigt så finns det mycket bättre program! Jag har tänkt visa er vad jag använder mest... får se när det blir :) Jag slängde i alla fall in en gammal bild på mig och skojade till det lite:


Haha. Snygg! Eller inte...


Hungrig

Min katt har hittat ett halvt grillspett. Ett sånt där i trä. Jag har haft det för att göra hål i saker. Tydligen så är det bättre än alla dyra kattleksaker i hela världen för hon slutar aldrig leka med det :) Träpinne mot trägolv låter en del...

Ska gå ut och koka färskpasta nu. Kalkonpastasallad ska det bli *längtar*

Annars så händer det nästan ingenting alls i mitt liv just nu, därav den dåliga uppdateringen.

Jag längtar efter snön!!!

Pyssel

Idag har jag städat hallen. Och diskat. Hurra för mig!

Har gjort en massa pärlor också. Av trolldeg :D
Hoppas de blir riktigt fina när jag målar dem imorgon.

Snart dags för Gilmore Girls säsong två. Jag är beroende. Känns som om de flyttat in här.

Först måste jag bara gå ut i köket och baka kladdkaka. Med marshmallows. Yummie!

Vem sa att det var tråkigt att vara arbetslös? ME LOVE!



...och en sak till... jag är så sjuuuukt avundsjuk på amerikanerna som har tillgång till Ben & Jerry's i 500-liters förpackningar... eller vad det nu är för storlek :)

Julpyssel

Har under kvällen så har jag börjat skissa på julkort. Ska försöka skicka några sådana i år för ovanlighetens skull. Har också börjat förbereda lite annat pyssel. Får se om jag känner för att fixa mer det det imorgon.

Och ja. Jag vet att det bara är augusti och att det fortfarande är tillräckligt varmt för att gå ute i t-shirt. Men jag kan inte låta bli!!! Vanligtvis börjar jag i oktober men i år längtar jag förskräckligt mycket efter julen! :)


Chicken

Idag har varit en väääldigt lat dag. Knappt rört mig alls. Trött i huvudet efter resan till Vimmerby. Har suttit i soffan och kollat på friidrott ett par timmar. Satt i sängen och kollade på Gilmore Girls ett par timmar. Fixade klyftpotatis, kyckling, massa grönsaksstavar och tzatziki. Hur gott som helst! Glodde på ett avsnitt Heroes och har nu varit på kvällspromenad. Trampade iväg och köpte lite melon på Konsum :)

Jag blev lite inspirerad av friidrotten idag. Måste komma igång och röra på mig igen. Hoppas att mina knän inte är allt för utslitna. Jag saknar verkligen att springa!! Speciellt att tävla. Vet inte när jag tävlade mot mig själv eller någon annan senast. Jag har liksom slutat bry mig om att komma först eller vara  bäst. I allting. Men jag kommer ihåg känslan... jag ska jobba på att försöka få fram det där suget igen. Vet inte när jag senast hade ett mål att jobba för?

Dags för ett avsnitt Gilmore Girls till, sen blir det att sova.

Dagens skratt:

Kim visade mig denna igår. Jag har lyckats missa den på något sätt. Så himla bra!

åååh

Jag glömde säga.

Jag kollade på Kenny Starfighter (Kenny Begins) för nån dag sedan. Se den!!! Kennys brorsa, Lenny (söner till Jenny och Benny), e rätt söt ;D

...fast det här e hans absolut bästa roll. Skrattar så jag dör!!!!!!

Vimmerby



Har haft en lång men väldigt trevlig dag på Astrid Lindgrens värld. Är riktigt mysigt att gå omkring där faktiskt. Lång kö till Saltkråkan och en liten regnskur när vi gick in genom entrén, annars har allting varit toppen! Jag är riktigt glad att jag gjorde matsäck i alla fall, SKITDYRT var det där. 30:- för en våffla. EN våffla! Mina pannkakor var minst lika goda :)

Nu ska jag lägga mig och fortsätta glo på Gilmore Girls, har börjat se det från början. Säsong ett känns SÅ gammal! Hur kul som helst!

 



Godnatt!

Efter en halvtimmes promenad, ett långt varmt bad, en god kopp te och en film så känns det faktiskt som om jag kommer att somna. Bra!

Hoppas på fint väder i vimmerby imorgon *håller tummarna*

Gusto



Har varit på Gusto och käkat sushi. Såååå gott!!

Var och handlade lite också så nu kan jag ställa mig och steka pannkakor, blir mums till matsäck imorgon! :)


Astrid Lindgrens värld




Det var nog ingen förkylning i alla fall. Idag är jag piggare. Eller, jag känner mig frisk men absolut inte pigg. Efter typ 5 timmars sömn så ringde min förre chef och babblade om att jag skulle pallra mig upp ur sängen och åka ner och låsa upp åt nån. Först började jag fundera på om han fått hjärnsläpp och glömt bort att han sparkat mig, men jag kom på att det nog var så att han ringt till fel person. Han ringde Maria istället för Marie :) Smart. Han insåg också vad han lyckats med men då var det redan kört för min del. Kunde inte somna om igen. Så nu har jag befunnit mig i soffan hela dagen i hopp om att somna om men jag tror jag ger upp nu. Ska försöka fixa någon form av lunch istället.

Funderar på om jag ska åka o handla lite för vi ska nämligen till astrid lindgrens värld imorgon och det skulle vara trevligt med en liten picnickorg faktiskt. Men först måste jag sätta kamerabatteriena på laddning!

....



Idag tar jag det lugnt. Tror att jag dragit på mig en förkylning. Har släckt ner lamporna och tänt ljus. Ska gå ut och poppa popcorn och sen bädda ner mig tillsammans med någon film. Godnatt!

OMG!!



Hej igen!

Har fått ordning på laptopen, det krävdes bara ett litet batteribyte. Eller, så enkelt var det inte... När Kim kom hem igår så bytte han batteriet (till ett begagnat han hade hemma) men datorn bara fortsatte dumma sig. När han kom hem idag så hade han köpt nytt batteri... och det funkade!!! (hoppas att jag inte säger för mycket nu... vill inte vakna en dag till med trasig dator!!!) Dessutom hade han köpt ett extra batteri. Bra att ha. Är ju fler än vi som stöter på detta problem... fast han får nog gå och köpa sig ett till batteri imorgon. Det extra som han köpte, det snodde jag och stoppade i min bankdosa som nyss börjat påminna mig om att batteriet var dåligt :D

Nä, nu måste jag gå och tvätta bort min ansiktsmask innan mitt ansikte stramar sönder... sen blir det ännu ett avsnitt av "Pushing Daisies", en helt fantastisk serie för er som inte redan visste det! :)
Godatt!

Ångrar att jag vaknade.

Min dator har kraschat. Totalt. Startar inte.
Kim kommer hem om tre timmar, hoppas han kan fixa den...
...tills dess: Godnatt!


(Jag sitter vid Kims dator nu. Om du undrade hur jag kunde blogga från en kraschad dator.)

EMD i Gamleby

I lördags var ju jag och Kim uppe i Gamleby folkpark och jobbade.
Jag stod i kiosken och sålde godis medans Kim fotograferade.
Jag han i alla fall se de sista två låtarna och det jag hörde lät riktigt bra!
...dessutom var de riktigt roliga mellan låtarna :)

Här kommer lite bilder från Kims kamera:
(Klicka på bilderna för att se en större version...)





Cykelsemester

Dag 1: 4,3 mil. Västervik - Momehål - Falla - Svinnersbo - Verkebäck - E22:an - Fårbo - Dröppshult - Kårby.
Vi började resan med att stanna och titta på Kims fasters nya hus i Falla. Sedan körde vi lite fel och råkade hamna i Verkebäck men det gjorde inte så mycket för vägen var enormt fin! Och vi hittade en bra bro i Verkebäck att sitta och fika på :) Sedan vände vi i alla fall norrut (det var vå plan från början...) När det började mörkna så letade vi reda på en bra tältplats, hamnade i Fisksätra precis utanför Kårby. Stället var uppbökat av vildsvin och jag kan svära på att jag hörde en gris utanför tältet under natten! I övrigt så såg vi hare, rådjur och älg under dagen.

Nu är vi på väg!


Stannade vid en fantastiskt fin sjö



Fikade i verkebäck



tältplatsen, fiskätra



Dag 2: 4,9 mil. Fisksätra - Elmershult - Hallingeberg - Ogestad - Odensvi - 135:an - Rumma - Gamleby.
Varmaste dagen på vääääldigt länge! Och inte blev det bättre av att förmiddagen bestod av "bergsklättring" ...i alla fall kändes det så, det var väldigt mycket uppförsbackar! Jag höll nästan på att ge upp ett tag. Men sista biten in till Odensvi var så fantastiskt fin att jag genast glömde bort hur varmt och jobbigt det var! Väl framme i Odensvi hade planerat att åka och bada... det var innan vi visste att de hade världens bästa lanthandel! :) Vi gick in och köpte glass, åt upp den och sedan så gick vi in och köpte lunch. Efter lunchen så köpte vi också kaffe och en påse pågen kanelgifflar. Mums! Resten av vägen gick hur smidigt som helst sen :) Efter att vi hade kört väg 135 en bra bit så tog vi en avstickare upp till Rumma där Kims andra faster bor. Stället var nästan tomt men hans farmor och farfar var hemma och bjöd på en kopp kaffe i alla fall. Efter en liten bit cyklande till så var vi äntligen framme i Gamleby hos Kims mamma. Vi började med att gå ner till vattnet för att ta årets första bad. SÅ skönt!! Vi kelade sedan med katterna en stund innan vi åkte ner till byn för att käka pizza. Skönt att sedan få sova på madrasser inomhus efter en fuktig natt i tält.
Under dagen såg vi seglande rovfåglar och en skuttande ekorre. Såg också en väldigt platt ekorre på vägen, men Kim envisas med att påstå att det var en såndär livsfarlig miniräv. ? :D

Godnatt!


Mysigt landskap


Stannade efter Hallingeberg och käkade ett äpple i skuggan


Badar i Kims mammas trädgård


 Dag 3: 2,5 mil. Gamleby - punktering i segersgärde - Västervik
Inte så mycket att säga. Vi lämnade en hel del packning i Gamleby sedan gick det ganska snabbt hem. Kim var uppe i en maxhastighet på 55,6 km/h :) Jag fick punktering efter ungefär halva vägen så fick oss lite rast medan vi fixade den. Sen rullade det på igen. Vi var tvingades stanna strax utanför västervik för att underhållas av en lite näbbmus som kom skuttande över cykelbanan. Den sprang rätt in i ett grässtrå och liksom "studsade tillbaka". Den fick ta ny sats och springa runt grässtrået... Då är man inte stor! :) Avslutade dagen på McDonalds i västervik.

Västervik!

Ännu fler äventyr

Sista tiden har det nästan hänt FÖR mycket saker.
Tisdag, onsdag och torsdag så var vi på cykelsemester, igår låg jag däckad i sängen och idag så har jag hängt uppe i Gamleby folkpark i typ 10 timmar. Har jobbat på deras 60-års jubileum. Under kvällen så spelade EMD och dansbandet "Dannys". Humor!

Klockan är nu alldeles för mycket. Jag ska göra mig en kopp te och bädda ner mig i sängen. Ska försöka uppdatera med bilder de närmsta dagarna!