Cykelsemester

Dag 1: 4,3 mil. Västervik - Momehål - Falla - Svinnersbo - Verkebäck - E22:an - Fårbo - Dröppshult - Kårby.
Vi började resan med att stanna och titta på Kims fasters nya hus i Falla. Sedan körde vi lite fel och råkade hamna i Verkebäck men det gjorde inte så mycket för vägen var enormt fin! Och vi hittade en bra bro i Verkebäck att sitta och fika på :) Sedan vände vi i alla fall norrut (det var vå plan från början...) När det började mörkna så letade vi reda på en bra tältplats, hamnade i Fisksätra precis utanför Kårby. Stället var uppbökat av vildsvin och jag kan svära på att jag hörde en gris utanför tältet under natten! I övrigt så såg vi hare, rådjur och älg under dagen.

Nu är vi på väg!


Stannade vid en fantastiskt fin sjö



Fikade i verkebäck



tältplatsen, fiskätra



Dag 2: 4,9 mil. Fisksätra - Elmershult - Hallingeberg - Ogestad - Odensvi - 135:an - Rumma - Gamleby.
Varmaste dagen på vääääldigt länge! Och inte blev det bättre av att förmiddagen bestod av "bergsklättring" ...i alla fall kändes det så, det var väldigt mycket uppförsbackar! Jag höll nästan på att ge upp ett tag. Men sista biten in till Odensvi var så fantastiskt fin att jag genast glömde bort hur varmt och jobbigt det var! Väl framme i Odensvi hade planerat att åka och bada... det var innan vi visste att de hade världens bästa lanthandel! :) Vi gick in och köpte glass, åt upp den och sedan så gick vi in och köpte lunch. Efter lunchen så köpte vi också kaffe och en påse pågen kanelgifflar. Mums! Resten av vägen gick hur smidigt som helst sen :) Efter att vi hade kört väg 135 en bra bit så tog vi en avstickare upp till Rumma där Kims andra faster bor. Stället var nästan tomt men hans farmor och farfar var hemma och bjöd på en kopp kaffe i alla fall. Efter en liten bit cyklande till så var vi äntligen framme i Gamleby hos Kims mamma. Vi började med att gå ner till vattnet för att ta årets första bad. SÅ skönt!! Vi kelade sedan med katterna en stund innan vi åkte ner till byn för att käka pizza. Skönt att sedan få sova på madrasser inomhus efter en fuktig natt i tält.
Under dagen såg vi seglande rovfåglar och en skuttande ekorre. Såg också en väldigt platt ekorre på vägen, men Kim envisas med att påstå att det var en såndär livsfarlig miniräv. ? :D

Godnatt!


Mysigt landskap


Stannade efter Hallingeberg och käkade ett äpple i skuggan


Badar i Kims mammas trädgård


 Dag 3: 2,5 mil. Gamleby - punktering i segersgärde - Västervik
Inte så mycket att säga. Vi lämnade en hel del packning i Gamleby sedan gick det ganska snabbt hem. Kim var uppe i en maxhastighet på 55,6 km/h :) Jag fick punktering efter ungefär halva vägen så fick oss lite rast medan vi fixade den. Sen rullade det på igen. Vi var tvingades stanna strax utanför västervik för att underhållas av en lite näbbmus som kom skuttande över cykelbanan. Den sprang rätt in i ett grässtrå och liksom "studsade tillbaka". Den fick ta ny sats och springa runt grässtrået... Då är man inte stor! :) Avslutade dagen på McDonalds i västervik.

Västervik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback