Vinter!

Tänkte uppdatera med lite bilder...

Så här fint var det när jag klev ut på balkongen igår!


Pepparkakor! :)


I ugnen...


...färdig!


julstämning



Julstämmning och studier.




Blä! Nu är jag ruskigt arg! Hade skrivit värsta långa texten här, men när jag la in en bild så fösvann tydligen all text som var ovanför... Så nu får ni nöja er med den undre halvan av texten :) Kan väl i alla fall nämna att jag var hos SYO:n på Komvux idag och lämnade in ansökan till Handel och service utbildningen som börjar i januari. Sugen att läsa mer om den? (OBS! PDF-fil. Kan ta lite tid att ladda och du behöver ha typ AdobeReader installerat...)
  • klicka här



  • .

    Efter besöket hos SYO:n så var jag och storhandlade, vilket inte är allt för enkelt nu när det är snö ute. Fick typ stanna hur många gånger som helst och flåsa en stund! När jag packat in alla grejer i skåpen så ställde jag mig och diskade. Gud vad jag är duktig idag! :)
    Nu sitter jag och tar det lugnt en liten stund. Dricker kaffe, tjuväter pepparkaksdeg och lyssnar på julsånger i mitt fina pyntade kök. Eftersom det är det enda rummet som är pyntat så bor jag här ute rätt mycket nu för tiden... jag som inte ens åt mat i köket förut sitter nu här hela tiden mest :) Tyvärr äger jag inte så mycket att pynta med, så jag får nog stå ut med att bara ha ett pyntat rum...
    I alla fall... ska försöka mig på att baka pepparkakor lite senare. Känner mig dålig som har köpt färdig deg, men just nu får det bli så. Ska nämligen baka lussekatter dygnet runt i en månad nu ungefär... så jag lägger energin på det istället!
    Nä, riktigt så mycket bullbakande blir det nog inte... men det ska göras en 75st till bostadsrättsföreningens luciakaffe. Kims pappa vill ha ungefär lika många (eller nåt...) till släktfikat. Plus att nån på Kims jobb vill ha ett par stycken. Ska bli jätteroligt!!! Jag bara älskar att baka! Ska göra ett par stycken åt mig själv också... fast då blir det inga katter. Ska baka typ vanliga saffransbullar... med mandelmassa och annat gott i :)
    Så idag planerar jag att göra fuskpepparkakor och så ska jag  provbaka ett gäng lussekatter. Har även köpt hem saker till lite annat julgott. Lite kola och typ ischoklad blir det säkert, men ingen knäck. Har aldrig fattat varför folk äter det. *usch*

    Tack förresten, alla som grattade mig på födelsedagen! Hade världens finaste dag. Förväntade mig inget alls och fick jättemycket. TackTackTackTackTack!

    Nä, nu måste jag ta tag i mig själv igen... dessutom börjar batteriet ta slut i datorn :)
    Kom gärna hit och fika lite om du har vägarna förbi... alla är välkommna! (men om ni är fler än 10 samtidigt, ring då gärna och förvarna ett par timmar innan...) :D


    Födelsedagskalas

    Igår hade vi födelsedagsfirande här hemma.
    Först på dagen så dök Kims pappa och mamma m.m. upp, vi drack mängder av  kaffe och åt massor av hembakade bullar. Jag hade också bakat en kladdkaka med vit choklad och whisky. Inte för att jag brukar gilla whisy, men i den kakan är det supergott :D
    Fick jättefina presenter! Fick en fonduegryta, som jag önskat mig länge, av Kims pappas familj.
    Irre med pojkvän hade köpt en supercool krukväxt (som en kaktus typ, fast med låtsastaggar :) )
    Fick också ett presentkort på hobbyhärvan av Kims mamma. Bästa affären i stan!
    Kim fick en specialwhisky av sin mamma: "famous Kim" *coolt*



    När familjerna åkt hem så ringde vi Steve. Tillsammans med honom sen så gick vi och handlade mat (passade även på att låna Irres Nintendo Wii på vägen hem). Sen gick vi hem och invigde fonduegrytan :) Klyftpotatis, tzatziki, bearnaisesås, salsa, champinjoner, paprika, lök och en massa gott kött. Så himla mysigt med fondue! ...och gott... :)
    Efter maten blev det ännu mer kaffe och bullar. Satt och tittade på SVT:s stand-upkväll... fast det var inte så himla roligt efter ett tag så vi gav upp.
    Lite senare så dök Cissi upp. Vi drack drinkar och bara tog det lugnt. Lyssnade på lite musik och testade Wii-spelen.



    Idag är jag supertrött! Känner mig inte ett dugg bakis, blev ju faktiskt inte så mycket drickande igår, men det blev väldigt sent ...så idag har jag absolut inte gjort någonting alls. Har bara rest på mig ur soffan om jag varit tvungen :)
    Borde kliva upp och städa lite snart... och göra lite mat... har bara ätit lite kladdkaka och chips till "frukost", vid typ 16-tiden :D Vaknade nog vid tolvtiden men orkade inte äta något förut...  så nu skriker min mage efter RIKTIG mat!
    Ska laga mig någonting och sen fortsätta spela mario kart... big plans for today! ...or not...

    jag vill, jag vill, jag vill!

    Åh! Jag är så uppe i varv! Igårkväll satt jag och surfade runt och kollade lite hur studieutbudet ser ut häromkring... nu när man ändå är arbetslös så kan man ju lika gärna läsa in ett ämne eller två tills man har hittat ett jobb... tänkte jag... det hela slutar med att jag hittar världens mest spännande kurs. Här i stan dessutom! Skulle passa mig så himla bra!
    Hade väl inte alls tänkt börja plugga. Absolut inte låna mer CSN pengar... Men utbildningen är bara på två terminer och verkar vara uppbyggd så att jag nog orkar jobba lite extra också... så om man klarar sig med att låna hälften av CSN pengarna under året så går det nog bra? Bidragsdelen har ju trotts allt gått upp lite sen sist jag gick i skolan...
    Ja ja, hursomhelst så tänker jag gå på informationen som är nästa vecka, sen kanske jag berättar mer :) *hemlighetsfull*

    Har absolut inte klarat att fokusera på någonting idag. Jag har varit ganska trött och katten har varit helt galet kelsjuk, hon som aldrig annars vill vara i knät och gosa ...så vi två har mest hängt i fåtöljen idag och tagit det allmänt lugnt. Spelade lite "spore" när Kim var på jobbet men annars har det i princip inte hänt någonting.
    Kallt är det också!!! ...så idag gjorde jag fisksoppa till lunch och nu på kvällen har jag kokat nyponsoppa och ätit falukorvsknäckemackor. Riktig höst-mys-mat.
    Jag är på ett sätt väldigt glad att jag är arbetslös nu, är så himla mysigt att bara kunna vara hemma och njuta av hösten... hatar när man vaknar tidigt och måste gå till jobbet medan det fortfarande är kolsvart ute. Och så är det lika mörkt igen när man jobbat färdigt... Här hemma kan jag anpassa mig mer efter årstiden och hinner faktiskt se lite dagsljus.

    Nä, nu ska jag krypa in under täcket i fåtöljen igen och fortsätta kolla på Kim när han spelar oblivion...


    Nyponsoppa och fisksoppa har det ätits idag :)


    Julfeeling



    Idag har jag börjat längta efter julen! Vet inte varför, det bara dök på mig...
    Dagen började med att Cissi kom och hälsade på en stund, var jätte trevligt, har inte sett henne på superlänge ;(
    Passade på att bjuda in henne till festen som vi antagligen kommer att ha till helgen. Har fortfarande inte riktigt bestämt någonting... Kommer att bli släktkalas i helgen i alla fall, bjudit in båda Kims föräldrar och deras familjer. Får se hur många som dyker upp... kan bli allt från 2 till 10 ungefär :D Ska hitta på något smarrigt att baka tills dess... hur änsålänge bara planerat att baka bullar.

    I alla fall... Efter att Cissi lämnat mig så hoppade jag in i duschen, klev ut, torkade mig, började ta på mig kläder, borstade håret... och insåg att det var nå't konstigt vitt kladd på hårborsten? Damn! Tankspridd som satan... har glömt att skölja ur balsammet ur håret! :P Så det var bara att klä av sig igen och duscha en stund till...

    Hade egentligen tänkt åka o handla mat idag, men skulle "bara" installera Spore på datorn först... sen skulle jag "bara" testa att det funkade... och sen fastnade jag där! Fick väl spela en halvtimme eller så innan Kim kom hem från jobbet och ville ha sin dator tillbaka :( Tråkigt att min laptop inte fixar nya spel!

    Ja ja, blev i alla fall en effektiv eftermiddag/kväll i köket igen. Diskade ett par omgångar  och sen rensade och städade skafferiet (det har jag planerat att göra läääänge så det var superskönt att få det gjort!).  Längtan till julen, i kombination med att jag hittade grötris i skafferiet när jag städade, fick mig att ställa mig och koka "tomtegröt". Tar lite tid men är ju såååå gott! Mycket godare än den färdiga som jag brukar köpa i affären ibland...
    Hittade också lite bär i frysen och slängde ihop lite sylt. Min allra första sylt någonsin! Nu står den och ser fin ut i kylsåpet... Vet inte hur den smakar än men det får nog bli lite blåbär/björnbärssylt till flingorna imorgon bitti, ska bli spännande o se om den är lika god som den är fin :)

    Nä, nu ska jag för typ femte dagen i rad försöka gå o lägga mig och somna i tid. Hoppas att det fungerar för en gångs skull!

    Fredagsmys



    Idag har jag haft värsta fixardagen.
    Tvättat, diskat, städat köket, fixat tacopaj och rensat handväskor.
    Sen däckade jag i soffan och var helt slut :)
    Har legat och kollat på Idol. Fattar inte att Robin hängde löst. Inte just den här veckan...
    Det börjar bli tufft nu! Vet inte riktigt vem jag tycker borde vinna, det är ruskigt jämt i år!
    Hatar pausen som blir mellan programmet och utröstningen ("fredag hela veckan" är ju sååååå dåligt!) så jag bestämde mig för att leta rätt på ett recept på bananmuffins... hade inga ägg men lyckades hitta nåt specialrecept *tur*
    Har haft några bananer liggandes som började se väldigt ledsna ut... tur var väl det!
    ...så nu sitter jag i soffan, med en massa tända ljus, och äter bananmuffins och dricker kopiösa mängder kaffe.
    Skitsmart. Jag som precis lyckats vrida tillbaka dygnet efter valvakan :)
    Ja ja, sämre fredag kunde man ju ha haft! Känner mig väldigt nöjd just nu... saknas bara att "Numbers" börjar... men det e ju som tur är inte så många minuter kvar :)
    Natti natti!

    Mobilteman

    Igår kväll laddade jag hem ett program för att göra teman till mobiler. Skitkul!
    Det är jätteenkelt... svåraste är nog att komma på vad man ska göra...
    Öppnade photoshop och gjorde lite bakgrundsbilder och sen e det bara att bestämma färger på alla menyer m.m.

    Här kommer lite bilder på mina första egna teman :)

       

    Födelsedagstårta

    Insåg nu att jag inte lagt ut någon bild på senaste tårtan jag gjorde...
    Kims pappas fru fyllde 60 och jag ordnade både mat och tårta.
    Här kommer en bild!


    Annorlunda vardag

    Jaha. Nu när jag fått sluta mitt jobb så ser mina dagar lite annorlunda ut. Både fördelar och nackdelar med det...
    Känner att jag börjar bo mer och mer på min soffa, vilket är väldigt skönt egentligen, men det börjar nog bli dags att ta tag i sig själv och komma utanför dörren lite oftare... Inte helt enkelt att motivera sig till det när dimman har legat tjock här i flera dagar. Helt sjukt grått har det varit! ...men idag ser det faktiskt lite finare ut, ska nog hinna med en liten promenad innan det blir mörkt.
    En av fördelarna med att ha blivit arbetslös är att jag kunde sitta uppe hela natten och följa filip och fredriks valvaka. Riktigt underhållande faktiskt! Fick mig också ett långt trevligt samtal med en annan nattsuddare. Vi har inte hörts av på väldigt länge så det var trevligt. Vi följde valvakan tillsammans via facebook men pratade nog mest om annat :)



    Har också haft lite tid över att fantisera lite om nästa tårtprojekt. Man vet aldrig när det dyker upp någon som tänker fylla år... Min absolut största inspiration finns här: www.pinkcakebox.com
    De gör de mest fantastika tårtor jag sett, men även en del cupcakes m.m.
    Jag är så himla sugen på att baka en tårta, var alldeles för längesen nu!
    Jag fyller ju år om 11 dagar så jag får väl baka en åt mig själv... om jag har råd... ingen annan lär ju fixa något åt mig...
    Får se om det blir något firande alls, håller hårt i de sista pengarna nu, vet ju aldrig när man får lön igen.
    ...men någon form av firande blir det nog i alla fall :)


    www.pinkcakebox.com