Rachael Yamagata - Sunday Afternoon

Höst höst höst. Underbart.

trött trött trött

Trots morgonens surhet så blev detta ändå en ganska bra dag. Bestämde mig för att göra något av den istället för att bara sitta i soffan och gäspa. På med mjuka kläder, lite mascara och skönaste skorna. Rask promenad ner till stan. Kikade efter kattens favoritmat på djuraffären men den fanns inte. Verkar inte finnas i hela stan. Köpte en kattleksak i alla fall. Vidare till H&M för att köpa en BH, bygeln i min favorit har gått av så nu måste jag hitta en ny favorit =/ Köpte en snygg och ganska billig variant. Känner nu (efter att ha använt den ett par timmar) att den inte kommer att bli någon ny favorit... men den får funka så länge. Den är söt i alla fall! Mötte upp Cicci. Och Kim. Satte oss på Morella och snackade skit en stund. Drack alldeles för varmt kaffe. Obehagligt. Gjorde ont. Sen fortsatte jag och Kim vidare till "vår" pizzeria. Beställde en "Electrolux" utan krabba, som vanligt :) Har nu också hunnit med att börja måla på en tavla och att titta på idol. Nu blir det te och Gilmore Girls. Hoppas att få somna i tid idag!

Idag är jag sjukt trött

Lyckades inte somna som planerat igår. Låg i sängen i två timmar och försökte somna (låg och lyssnade på stormen utanför...) sen gav jag upp och lade mig på soffan i en timme med min bok (har nyss börjat läsa "snabba cash") och en stor kopp te. Så när jag gjorde ett nytt försök att somna så var klockan strax efter 03.30. Tror att jag lyckades somna ganska snabbt sen...

...MEN! Eftersom jag har världens mest störda granne så har jag inte fått sova speciellt mycket nu på morgonen. HUR JÄKLA SJUK är man om man drar igång och borrar i väggarna vid ÅTTA på morgonen?!?! Och sen börjar borra igen vid 10... och sen igen vid 13. Och det här är andra morgonen på kort tid som han börjar så tidigt... Egentligen har de nog hållt på och renoverat den där lägenheten sen de flyttade in för typ ett år sedan (eller om det är två?). Hur som helst så har det reulterat i att jag är sjukt grinig idag. Ska göra mig lite varm choklad och se om jag blir snällare :)

Godnatt!

mmm... kvällsmys!
Fick för mig att jag skulle slänga ihop lite scones under Idols reklampauser. Vilken tur att jag fick för mig det!! Har nu suttit och kollat på ett avsnitt Gilmore Girls, ätit scones och njutit av en kanna grapefrukt-te. Fantastiskt bra att unna sig sådant ibland! Nu ska jag köra ett kort träningspass på min stepmaskin sen kommer jag somna som en prinsessa i min nybäddade säng!

Hösten är här!



Precis hemkommen från skön höstpromenad. Hur mysigt som helst! Plockade med mig lite "blommor" hem så nu har hösten flyttat in i lägenheten också :)
Fikar lite innan det är dags att gå ner till tvätten igen. Äpple, riskakor och Ica's ekologiska te med smak av åkerbär, lingon och hjortron. Är lite besviken på mitt te faktiskt, inte alls lika spännande som det låter... men helt klart drickbart!

Musikval för helt rätta höst-mys-feelingen: Ray LaMontagne - Trouble
Klicka här för att öppna albumet i spotify!

Myyyys!

Idag har jag suttit på McDonalds och druckit kaffe huuuur länge som helst. Skönt att ibland prata om ingenting i evigheter :) Och gott kaffe har dom!

Åkte sedan och storhandlade. Inte helt fel det heller. Mycket roligare och lättare att fantisera fram maträtter när skåpen är fulla! ...och tack för hemleveransen min bästaste bästa. Storhandla är enormt jobbigt utan bil... skönt att slippa släpa kassarna ibland! Speciellt sådana här dagar när det spöregnar.

Nu ska jag gå ut och njuta av resterna av min inköpta grillade kyckling. Enormt gott!! Ska nog besöka Gilmore Girls om en liten tund också...

"Riktig" matlagning ;)

Idag har jag inte lagat snabbmakaroner och mamma scans köttbullar.
Jag har faktiskt lagat mat i flera timmar.
...och fantastiskt gott blev det!


Tårta!!!! ...och kaffe...

...det är inte helt fel! Kalaset bjöd även på tacos. Inte helt fel det heller. Många barn och fina presenter. Av oss fick hon två fina smycken till sin nya mobil. Den nyblivna tioåringen verkade nöjd! ...och det var popcorn på precis varje kvadratmillimeter av golvet efteråt! :)



Kvällen har ägnats åt att kolla på "Gran Torino". Har haft den liggandes länge och har bara gått och väntat på rätt kväll. Det var tydligen idag. Den var precis lika fantastisk som jag hade hoppats! Nu blir den en kopp te och antagligen ett avsnitt Gilmore Girls som vanligt. Inne på säsong fyra nu. Hoppas att det ALDRIG tar slut!

Har långtråkigt...

...så jag startade photoshop och lekte lite med en bild på mig som jag tog igår efter bion



uj uj uj...

*suckar*

Jag är så mätt! Äckligt j**la mätt...

Har ätit kyckling och "potatisbollar". Och ostkrokar. Och en banan och två bullar.

Jag mår illa.

Har nyss kollat klart på tredje säsongen av heroes.

Den var inte riktigt lika illa :)

Dags för någon timme av hjärndödhet. Zoo tycoon. Jag kan bara inte sluta spela!

Imorgon blir det kalas!!

Bio...

...vilken fantastisk ursäkt för att få hälla i sig gigantiska mängder läsk och äta flera kilo popcorn (? :P)

Och just det ja, så får man ju se bra film också! Har precis kommit hem från senaste Stieg Larsson filmen, "flickan som lekte med elden". Den var ungefär så som jag trodde att den skulle vara. Helt klart värd att se alltså! Trots att vi satt där i över två timmar så kändes det som om tiden gick alldeles för fort...

Har varit på stan tidigare idag också. Shoppat födelsedagspresent. Ska på kalas på söndag. Hittade lite andra prylar också... till meeeej! Bästa schampot, hårfärg, en liten söt rosa miniräknare till mitt "kontor", smycke till telefonen, och så en gigantisk McDonaldskaffe såklart :D Satt på mitt vanliga ställe i solen och hade det skönt. Vid vattnet. Det är nog det bästa med hela västervik... att dricka kaffe och njuta av havet.




Förresten. En sak till. Gissa hur jag vaknade i morse? Jo, någon kom upp och lade sig på min mage... min katt som annars är hur osocial som helst! Shocken, i kombination med att jag låg fruktansvärt obekvämt(mest det sistnämnda förresten) höll mig vaken i en halvtimme ungefär sen försökte jag välta ner henne i sängen... hon vägrade... men jag tror att jag lyckades till slut för jag vaknade några timmar senare utan katt :)


Nytt


Nu... snart... vilken minut som helst...

...så kommer det att börja lukta fantastiskt i lägenheten. Det är nästan det bästa med hela upplevelsen!

Jag har precis slängt in dessa godingar i ugnen:


Bananmuffins med kakao och chokladbitar. Yummie! De är klara om fem minuter ungefär så jag ska snart gå ut i köket och förbereda min gigantiska temugg. Längtar!


Förresten så borde jag kanske rapportera lite från gårdagen också. Vi köpte grannens barbord och stolar. Efter det så gav vi oss iväg och kollade på bokhylla. Fick med oss den hem också. Ska försöka fixa några bilder!

Nä, nu börjar det lukta från köket. Hörs en annan gång!

Hahaha!

Det här är så jäkla roligt så jag döööör av skratt! Coolaste på länge! :)

Jag satt och kollade på Blocket efter bokhyllor. Hittade ett barbord istället, med två matchande stolar, för 300:-. Vi har letat efter ett sånt jättelänge. Har nog egentligen varit på jakt efter ett snyggt sådant sedan vi flyttade hit för tre år sedan ...och vi har ju fått en hel del pengar från försäkringskassan så vi har ju faktiskt råd för en gångs skull. Började kolla lite noggrannare och insåg att detta fanns på samma postnummer som vi bor på. Praktiskt. Då behöver vi inte hitta någon som kan köra grejerna åt oss.

Kollade ännu lite mer och funderade på om inte förrådsutrymmet på bilden såg ut att vara misstänksamt likt vårt förråd. Eller, i alla fall något av de tre likadana husen här. Vi kunde inte låta bli att springa ner och kolla ...och mycket riktigt hittar vi ett bord. Det är alltså grannen som bor vägg i vägg med oss som säljer bordet :P

Så nu har vi mejlat lite och grejerna hade som tur var inte hittat någon ny ägare än. Grannarna ska komma och plinga på hos oss när de kommer hem imorgon. Perfekt!

...dessutom så har jag köpt ett 16GB USB-minne på tradera idag för 116:-. Jag är bäst på att fynda!

...och så hittade jag faktiskt en bokhylla på Blocket också. En snygg IKEA hylla som endast var ett år gammal. För 100:-! Och den finns bara något kvarter här ifrån, om den finns kvar. Jag har mejlat säljaren i alla fall. Hoppas!

Sjuk

Bästa botemedlet mot förkylning? Jo, det ska jag tala om vad det är!

...ett stoooooort glas kaffe och ett vykort i brevlådan. Tack älskade syster!
Jag känner mig genast lite piggare.

Ska nog i alla fall bädda ner mig i sängen och kolla på en film innan det är dags att laga mat. Potatis, brunsås, lingon och köttfärsbiffar. Mums!

Miljonär?

Idag känner jag mig skitrik! Har fått besked från försäkringskassan, äntligen, om vårt bostadstillägg. Kommer att få typ 2100:-/månad från dom. Jääääy! Vår ansökan kom in i april och man kan söka för tre månader bakåt i tiden så vår ansökan var alltså från januari och framåt. Så idag kom det in en hel del pengar på kontot. SJUTTONtusen!! Det är mer än vad jag har haft i inkomst totalt på hela året! Fick väl in trettontusen i januari ungefär... Fattar inte hur vi har överlevt sedan dess? :)

Självklart var vi tvugna att bränna lite pengar direkt :P Skulle ha gått till gusto och ätit sushi till middag men de stängde tydligen vid 15.00. Dumt. Fick bli tacotallrik på morella istället... värdelöst... den var jättetråkig, läsken hade inga bubblor, borden var enormt smutsiga, toaletterna var avstängda och personalen höll på att härja så mycket så jag nästan höll på att gå där ifrån mitt i maten. Synd. Morella var bra för ett tag sedan. Det gick visst över. Dessutom har de blivit skitdyra. Dålig service + höga priser = jag går någon annan stans nästa gång...

Shoppade lite småsaker idag i alla fall!


Hello Kitty mössa från barnavdelningen på Kapp Ahl. Kassörskan undrade om hon skulle slå in den... som om jag skulle GE BORT en rosa Hello Kitty grej?! ALDRIG! :D

Resten av prylarna hittade jag på Åhlens. Torrschampo, ansiktsmask, ett litet block att ha i handväskan och ett paket med pennor, sudd, linjal och pennvässare.

Jobb jobb jobb


Eva Eastwood, kvällens dragplåster

Idag har jag ont i huvudet, magen, fötterna och ...ja nästan överallt faktiskt.
Det var rockabilly i Gamleby folkpark igår och jag var där och jobbade. Åkte hemifrån vid 16-tiden och kom hem efter 04 nån gång. Tog en bra stund till innan jag somnade. Vaknade vid femtiden idag :) Nyss ätit frukost... I alla fall så var det helt klart värt det! Fina bilar, trevligt folk och bra musik.

Firar fem år idag!

Idag har jag och Kim hängt ihop i 5 hela år! Fantastiskt vad tiden går snabbt.
Detta har i alla fall firats. När Kim kom hem från jobbet så stod det smörgåstårta på bordet. Min första egna smörgåstårta någonsin!
Specialdesignad för Kim: inga ägg, inga räkor, ingen leverpastej, knappt några grönsaker och bara frukt på "min halva" :D
Fyllning: ett lager skinkröra, ett lager salamiost. Mums!







Tänker fira mer med att gå och se nästa Stieg Larsson film. Flickan som lekte med elden. Men den har ju inte premiär förrän om typ två veckor... så det får bli lite i efterskott.