En liten efterlysning...

...hallå? December, vart är du?
*sneglar mot chokladkalendern*

Piiiizza!

Väntar på att middagen ska bli färdig. Vi bakar pizza. Ska experimentera och se om vi kan göra en riktigt HOT pizza :) Sambal oelek i tomatsåsen och uppe på har vi "red hot chorizo", jalapeno chili, lök m.m. Blir nog gott. Har lite folk här för en gångs skull.

Får se hur länge jag lyckas hålla mig vaken... känns som om klockan börjar närma sig midnatt eller nåt :D Inte bra... Blir sömnig av tabletterna de första dagarna.


Julpyntat

Nu är i alla fall lägenheten redo för julen!
Tomtegardinerna är uppe, juldukarna på borden, ljusen står i staken och glöggen i skafferiet.

Imorgon hoppas vi på finväder, då är det julskyltning och julmarknad. Önskar mig en mysig dag!

Vanligtvis brukar jag vara färdig med julklappsinköpen i november men i år har jag inte köpt en enda. Får skynda mig om det ska bli så i år också... men, äh, jag stressar inte. Det blir säkert klart i tid ändå.



Nu ska jag dricka grönt te och vänta på besök. Så det så.

snö snö snö

Det är så FINT ute nu!

Har studsat omkring en stund i skogen idag. På hästrygg.
Fantastiska sagolika snötyngda granar i massor!
Fint sällskap och frisk luft. Det var tydligen vad jag behövde.

Det var så trevligt så att jag vid 18.30-tiden (på ett ungefär kanske?) kom på att jag visst glömde bort att äta frukost i morse. Och lunch äter jag aldrig. Så tydligen går det att klara sig en hel dag på stan/i skogen på en kopp te och lite mjuk pepparkaka? SÅ typiskt mig! *suck* Trots detta så har jag inte tappat humöret en endaste gång. Underligt... Men till slut bidde det lite påfyllning i magen. Idag har vi nämligen firat att Kim fått sin första lön. Hurra! Sushi i massor fick det bli. Omnomnom!

Har också unnat mig själv att äntligen hämta ut mitt recept på apoteket. Mina "det ordnar sig"-piller. Så i natt kanske jag äntligen får somna på ett trevligt sätt. Och så har jag köpt öronproppar. Tänkte testa och se om jag kanske kan få slippa att vakna under natten. Får se hur det slutar.

Såhär såg jag ut idag. Innan ridhjälm :)





Middagsdags

Kryddig nötfärsbiff med rotfruktstagliatelle.
Till efterrätt: nybakad mjuk pepparkaka.
Mums!



Undrar om Kim tänker komma hem någon gång?
Lika sen som alltid :)

Wilma

Fick några bra bilder på den yngsta av kalasbeökarna i helgen.
Världens gladaste unge!
Vi vann i "Buzz!" hon och jag :)



Några födelsedagspresenter


Jiihoo0! Äntligen kan vi prata i telefon igen! Fick två skitsnygga trådlösa i present. Vår gamla telefon var lagad med döskalletejp och fungerade lite som den själv ville :)
Den lilla figuren som står bredvid telefonen innehåller en parfym från oriflame. "Sweet peach". Dockan var helt vit och så fanns det en massa olika klistermärken med i förpackningen så man fick dekorera den själv. Typiskt Mariapyssel! :) Har inte riktigt bestämt mig för om den är klar än eller om jag ska klistra på något mer...


Dessutom så fick jag en chokladkalender, med hello kitty så klart. Och en väggkalender för 2011, också hello kitty. Och en hel hög strumpor blev det. Enfärgade, med katter, med Ior ....och så några med hello kitty :D
Fick också ett stort fint paket från "byn", innehållande lite gott och blandat.

Av bästa mamsen hade jag redan fått min present.
Vinterjacka, scarf och frisörbesök blev det när jag var och hälsade på för ett tag sedan:


Sen minns jag inget mer :)
Tack för alla fina saker!!

Dagens kylskåpspoesi


Blä.

förbaskadeskitäckelREGN!

Vädret är mörkt. Tankarna har svårt att ta sig fram i de slemmiga små hjärntrådarna.

Allting är trögt. Går trögt.

Skulle behöva gå i ide. Inte tänka en endaste tanke.
Så fort jag börjar tänka så kommer verkligheten ifatt.
Varenda muskel gör ont och jag glömmer att andas.
Kan inte riktigt bestämma mig för om verkligheten är en bra plats att leva på.
Det finns många fördelar med att befinna sig i skuggan av tiden.
Inga regnmoln. Inga mörka håriga armar kring min hals.
Ingen som kräver att man ska låtsas vara glad.

Men utan verkligheten så finns egentligen ingen mening alls. Det är ju ändå därför jag valt att stanna på den här planeten. För verklightetns skull. Och nuets. Det där förbaskade nuet som jag aldrig riktigt kommer ikapp. Nuet och jag tycks alltid existera på platser långt bort ifrån varandra.

Jag skulle behöva gå ner mig ordentligt ett tag. Inte bara gå i slowmotion utan trycka på paus. Stanna en stund. Behandla saker som har börjat bubbla upp till ytan. Men jag känner inte att jag har tid. Världen har redan sprungit ifrån mig och det är kämpigt att hinna ifatt. Stannar jag en stund till så är det inte säkert att det lönar sig att fortsätta försöka. Är rädd att världen skulle hinna över mållinjen under tiden som jag sitter stilla på startsträckan. Jag vill verkligen inte ge upp. Än så länge finns det saker kvar som är värda att fightas för.

Så nu går jag ner och hänger tvätt. Fortsätter låtsas att mitt liv aldrig har hänt.
Fortsätter jaga tiden.


hemligt julpyssel

Även fast det inte märks så har hela kvällen har ägnats åt bloggen!
Jag planerar och fixar och kollar...
Har, som många andra, tänkt ha en slags "julkalender" här i bloggen under december. Det blir en tydlig avslutning på året, ett sätt att uppskatta allt bra och fint omkring mig. Och så får det fungera som inspiration för nästkommande år. Förhoppningsvis kan det vara till glädje och nytta även för er.

Det ska bli hemskt spännande att se vad det blir av detta lilla projekt :)


Brrrr....

Vilket HEMSKT väder det är idag! Regnet bara vräker ner och det blåser så att det skallrar i väggarna!
Blev en snabb tur på stan förut men sen har jag mest hållit mig inomhus. Skulle få besök så jag ställde mig och bakade lite. Hoppas att jag får lite snö snart! Så man blir på lite bättre humör.

Idag längtar jag tillbaka till finvädret vi hade när jag var och busade med lillkusinen i trollhättan :)




Veckans gamla

Tänkte att det kunde vara kul att rota fram lite av det som finns i gamla fotoalbum och på gamla skivor så jag ska försöka få ut åtminstone en bild varje vecka som är lite äldre.
Det tycker i alla fall jag är skoj!

Jag börjar med något som väldigt få har sett; bilder från min student. Finns varken bra eller många bilder från den dagen men här är två där jag finns med på ett litet hörn i alla fall :)



Parksommar 2010, Bullet








Parksommar 2010, Crashdiet








Parksommar 2010, Frontback och Casablanca

Frontback:




Casablanca:






Jag har ett monster i trädgården!

Ett väldigt sött monster visserligen :)
Ett gräsätande litet odjur.





Sommaren i bilder, del 2






Fantastisk grillkväll i västerviks skärgård, karuseller, båtupptagning i mammas stuga och Kims mammas kalas. Många fina ögonblick! En stor del av sommaren regnade ju bort... MEN, då fick jag ju se många riktigt häftiga regnbågar också. De verkar trivas just utanför vår balkong :)

I år har jag inte haft någon lust att uppleva hösten så det blir nog inte så många fina höstbilder i år. Hoppas på bättre humör och ekonomi under vintern och julen så att det blir massor av fotograferande då istället. Och så önskar jag mig massor av fin fluffig snö i födelsedagspresent! Please?!

bullrullning...

Har precis rullat (och stekt) ett stort lass köttbullar. Väntar på att makaronerna ska bli färdigstuvade, sen ska jag njuuuta!

Har haft en Maja på besök idag, vi har ägnat oss åt det allra bästa man kan göra så här i det grå höstrusket; vi har druckit te och haft en massa tända ljus. Och så har vi "tjötat" (som det inte heter här nere...), vi har pratat och pratat och pratat :)

Fick bli en teblomma idag. Väldigt fin! ...och gott te!

fullt ös



Har varit ute på lysingsbadet och flyttstädat idag. Fram och tillbaka och hit och dit och upp och ner. Idag har jag verkligen varit överallt!



Och så har jag lekt med plastblommor.



Och så åkte jag bil lite till. Och drack festis. Festisen var nog det viktigaste på hela dagen. Hehe.

Under kvällen har jag fortsatt plocka och städa... jag vet inte hur det är hemma hos andra när de storstädar, men här hos mig så blir det först extra rörigt i ett par dagar innan det blir ordning på allt igen. Nu känns det i alla fall som om det har vänt och är på väg åt det rena hållet :)


Så bidde det november igen...



Nu: smörgåsdags. Sen har jag en låååång städdag framför mig =/