Gullringen

Här kommer lite bilder från idag!
Blev upplockad runt elva tiden denna morgon. Kom hem typ nyss... eller, för nån timme sen...
C har gjort en massa ansiktsbehandlingar och jag har fått leka försäljare :)
Har varit en lång och väldigt varm dag men det var det värt. Faktiskt hur mysigt som helst. Och mycket trevliga människor.
När vi kom hem så mötte vi upp våra sambos och så åkte vi o käkade pizza på accapulco. Gott! Nu är jag mätt och trött. Kommer att somna skönt! Typ snart...

Goodwill...

...heter min bok i företagsekonomi. Jag ska ta med mig den och en stoooor kopp te in till sängen, bädda ner mig ordentligt och sen försöka att inte somna för än jag läst en stund :)
Idag har varit en konstig dag. Hon jag skulle plugga tillsammans med dök inte upp vid bussen. Efter att ha frysit i en halvtimme så  tog jag mig hem igen och han med både frukost, lunch och middag innan Kim vaknade och bestämde sig för att kliva upp. Jag har varit så förvirrad att jag knappt klarat av att plugga ...men jag har i alla fall hunnit med det jag behöver inför imorgon.


Dagens rosa:
Egentligen gårdagens...
Igår fick jag mycket gjort. Diskade, tvättade, städade, vattnade blommor, promenerade o.s.v. Katten var överlycklig. Såååå spännade att få vara med överallt!
Istället har hon sovit hela dagen idag... hela min familj skulle tydligen sova idag...?


Trött... på ett konstigt sätt...

Har varit i skolan på stresshantering hela dagen. Väldigt spännande faktiskt! ...men nu är jag helt slut och ska försöka däcka på soffan en liten stund. Gjort mig en enorm kopp te och hämtat in täcke och kuddar till soffan :)
Får se om jag orkar skriva mer senare ikväll...

Dagens rosa:
Mina fina rosa mysbyxor som jag köpte igår :)


Oj. Sent.

Trött. Sova.




Gissningslek! Vad är detta för något? :P

Fullt upp idag

Dagen började med att jag fick en bekräftelse från adlibris om att mina skolböcker är på ingång nu. Perfekt!
Iväg till gymnasiet för att ha 2½ timmes lektion i bransch och produktkunskap. Som gissat så blev det väldigt givande. Började med att kolla på en föreläsning av Fredrik Härén. Från "kunskapens dag". Tror att jag sett bitar av den tidigare... ruskigt bra i alla fall! Den finns på youtube och är väl värd att se (sök på hans namn så kommer den upp)! Om hur "inne" & aktuella vi svenskar tror att vi är, och hur det egentligen ligger till... ska nog se den igen ikväll :)
Efter det så fick vi diskutera lite tillsammans och jobba på lite frågor ur boken.

När jag slutat så cyklade jag hem och ringde Cicci. Hon kom och plockade upp mig och så åkte vi ner till stan. Lunch på Gusto... väldigt god sushi! Efteråt sprang vi omkring i affärer ett tag, jag köpte mig ett par väldigt rosa mysbyxor :) Avslutade med kaffe latte och dammsugare på Sahara. Mysigt värre! Satt och diskuterade hennes företag en del. Kollade på lite nya idéer. Blev inspirerade och tog bilen hem till henne och fortsatte jobba ett tag till. Beställde även grejer till nästa helg, då ska jag följa med henne ut på äventyr och sitta och sälja en massa olika skönhetsprodukter o sånt :) Ska bli väldigt spännande! Jag är annars inte så insatt i den praktiska delen av hennes arbete, har mest bara hjälpt henne att skapa olika reklamgrejer. Är faktiskt jätte kul att lära sig lite nytt. Är en bransch som jag känner mig väldigt vilsen i annars! :)

Fick skjuts hem och nu har jag mest planerat att bädda ner mig i soffan och kolla på Let's dance. Heja Bella! ...eventuellt kanske jag anstränger mig så mycket att jag kliver upp och gör en kopp te :P ...borde nog äta nån typ av middag också, det kom jag på nu... *glömt* Ja ja, får se vad det blir.

Ska även packa ihop lite inför imorgon. Ska ju vara i skolan och hålla på med stresshantering hela helgen. Ska faktiskt bli jätte kul!

Dagens rosa:
Facket har skickat ännu en av sina tidningar. Mycket bra läsning oftast :)


På väg till skolan

Ska alldeles strax springa iväg till skolan. Idag ska vi vara på gymnasiet istället för komvux, lite spännande, har aldrig varit där förut. Blir nog en rätt kul dag, jätte bra lärare och kul ämne!
Igå var jag på stan med Cissi en sväng. Shoppade mig ett par byxor till helgens stresshanteringskurs. Kan ju vara bra att ha någonting som man kan röra sig i om man ska ha yoga och sånt annat tjafs :D
Nä, nu måste jag springa så att jag hinner i tid till lektionen.
Hoppas ni får en bra dag allihopa!

Note to self: Posta paketet!

Hallå? Tänk efter lite!

Sitter just nu o är rätt irriterad på de postorderföretag jag undersökt. Deras idé om hur man säljer kläder smidigt, och hur man får en nöjd och glad kund, är helt åt helvete.

- Seriöst... erbjud -vettiga- betalningsalternativ så att jag faktiskt KAN handla där på ett praktiskt sätt... Delbetalning och postförskott gå j**vligt bort...

- När jag är klar: överraska mig INTE med att lägga på en stor summa pengar i "expeditionsavgift" (och liknande) då avbryter jag min beställning och kommer helst inte tillbaka.

- Om jag väljer att endast visa kläder i en stor storlek: visa då inte en bild på en jätte söt rosa klänning om den endast finns i senapsgult för folk som har större än storlek 34. Senapsgult är inte fint...

Jag behöver faktiskt köpa kläder, är lite tomt i skåpet. Tänkte att jag skulle kunna fynda lite på nätet, men eftersom ingen tänker låta mig betala på ett vettigt sätt så får jag väl springa ner på stan istället... skyll er själva!
Lär er av företag som säljer andra grejer, typ cd/dvd/spel m.m. Betalningen ska gå ruskigt snabbt o smidigt och ska inte innehålla en massa överraskningar.

Kan göra listan bra mycket längre men har ingen lust att vara arg. Ska sätta mig o plugga istället, MYCKET roligare än att köpa kläder konstigt nog :)

Vardag igen.

Äntligen börjar det ordna upp sig! Känns väldigt bra faktisk, har varit en alldeles för tuff period nu... ett tag kändes det som om det aldrig skulle gå bra för mig igen. Någonsin.

Igår fick jag i alla fall mitt efterlängtade besked från CSN. Jag får ut pengar för de veckorna jag har kvar. Alltså typ 14.000:- totalt. Det borde gå att klara sig på i minst 2 månader i alla fall... tills dess så hoppas jag att jag hunnit hitta någon slags extrajobb och kanske även ha hunnit jobba lite. Och om det skulle gå åt skogen med det så har jag i alla fall hunnit läsa färdigt några kurser tills dess ...bättre än ingenting!


Beställde mina skolböcker direkt igår. Dröjer ett tag innan jag får dem, men nu är de i alla fall på väg. Kommer bli lite knöligt fram tills dess. Tur att man har snälla klasskamrater så att man kan hjälpas åt :) ...är fler än jag som väntar på böcker så jag känner mig inte helt ensam ändå. Borde förresten sätta mig o plugga lite nu. Vet inte riktigt vad... men det finns lite att välja på. Inte för att det är någon större panik... Det stora arbetet i stresshantering som jag trodde jag bara hade en vecka på mig med... det ska inte alls in 23 januari... det ska in 23 mars! ...så jag kan faktiskt unna mig lite fritid, har redan skrivit 10 sidor på det arbetet så :) Ska i alla fall sätta mig ner och knåpa ihop en affärsidé. Har, i princip, fått ihop den redan. Vet vilken information som ska vara med och jag har jobbat på lite formuleringar... så jag ska mest bara pussla ihop den.  Ska börja lite på psykologin också. Är ingen brådska med den heller, men det kan vara kul att komma igång lite med den i alla fall. Har ju faktiskt pluggat psykologiboken under jul o nyår... så första halvan känns det som om jag kan ganska bra. Får hoppas att frågorna på de kapitlen känns lika enkla som de borde göra :)


Har förresten tjänat in lite pengar i helgen... Sålt för omkring 400:- på tradera... Det betalar i alla fall EN av skolböckerna :) Har fler auktioner som jag väntar på ska ta slut de närmsta dagarna. Borde bli ett par hundra till... Just nu ligger totala vinstsumman på 270:- på mina aktiva auktioner. Skulle gissa att det kanske går upp till omkring 400 det också... men förhoppningsvis blir det mer, ligger en del väldigt fina saker ute just nu :) ...ska ta o lägga ut fler grejer sen också... har hela köket fullt med prylar som ska auktioneras ut.  Ska bara ta mig tid till det. (...o så måste jag ta o kolla upp den där skålen som vi tror är från ca. år 1890. Finns det tillräckligt mycket värde i den för att sälja den någon annan stans än tradera? Är det någon som kan någonting om sånt? ...vem man ska fråga o så? ...finns det nån bra sajt?)

Ja ja. Nu måste jag hoppa in o ta en snabbdusch. Sen ska jag ringa Cicci... Borde ha gjort det för längesen (förlåt!!!)

Varför MÅSTE man skriva en rubrik här varje gång? *ogillar*

Rostat vitt bröd med jordgubbsmarmelad är helt sjuuuukt gott! Allra helst med ett stort glas mjölk.
Jag vet inte vad som är fel på mig... jag brukar inte gilla mjölk (förutom i kaffet... typ...). Och jordgubbsmarmelad? Någonting är väldigt fel i mitt huvud :D ...det är säkert jättenyttigt också... speciellt eftersom man kan äta typ hundra stycken innan man får låsa in grejerna i skåpet så att man inte kan äta fler...

Idag har jag varit i skolan. Jobbade extremt hårt! Haha! Eller hur? Fick typ lyssna på när alla lärare presenterades, jag vet vart vi ska samlas om det skulle brinna nån gång, jag har fått ett schema och så har vi gått ett varv runt byggnaden.
Imorgon är det mest genomgångar, tror vi har vår första "riktiga" lektion på fredag.
Nu återstår bara att lösa allt det där med finansiering. CSN är ju typ segast i världen...

Han springa på stan med Jenny efteråt också. Det är så kul att få umgås med henne igen!

fooooood! :)



Orkade inte laga något avancerat idag så jag kokade lite pasta  och slängde i lite allt möjligt gott som fanns i skåpen. Gott blev det! ...fast kålrotsbitarna passar inte riktigt in... men det e ju så gott... jag ÄLSKAR kålrot! *mumsar*

Imorgon börjar skolan. Läskigt.

skaffa sig ett liv?

Duktig brevbärare! För ovanlighets skull så fick jag min morgontidning levererad någorlunda tyst. Alltid positivt... det räcker med att jag är vaken och för oväsen :)

På onsdag börjar skolan. Jag har inga skolböcker. Och ingen finansiering. Kommer nog inte få låna några pengar av CSN, men eftersom de aldrig tänker svara så är det ju svårt att veta. Jag har nog i alla fall ställt in mig på att det inte blir någon utbildning. Får gå dit på onsdag och prata med SYO eller nån... Även om CSN skulle vara snälla så vet jag inte om jag har någon lust längre. Allt krångel har gjort att jag allra helst bara vill lägga mig ner och gråta. Har tappat motivationen helt tyvärr.

...istället har jag skickat in jobbansökan till McDonalds! Jag pratade med Cicci om att jag borde jobba där, då berättade hon att de söker folk just nu, så jag skrev ihop min bästa ansökan nånsin. Typ. Hoppas på snabba besked! Visserligen inte heltid, men det borde förhoppningsvis gå att klara sig på i alla fall. Kanske kan man få jobba kvällar och helger så att det går att plugga samtidigt? Skadar ju inte att fråga, ifall de nu hör av sig... men allra helst vill jag ju bara jobba...  *HoppasHoppasHoppas* *HållerAllaTummarIHelaVärlden*

OntOntOnt


Till mina grannar:

Om ni hör konstiga skrik från vår lägenhet, typ "-aaaaaahhjjjj", så behöver ni inte oroa er. Det är nog troligtvis bara jag som försöker resa mig ur soffan eller sängen. Jag mår inte bra...


Bara 5 minuter till.... snälla?!

Jag hatar att vakna. I alla fall när någon tvingar mig till det... och speciellt när halsen känns alldeles tjock och näsan är helt täppt. Ville bara ligga kvar idag, men nej då det fick jag inte. Katten har kommit på det mest effektiva sättet att få mig att kliva upp. Tidigare när hon ville att jag skulle vakna å sprang hon omkring och lät så mycket hon kunde, öppnade alla garderobsdörrar i hela lägenheten, rev ut alla påsar ur skåpet i köket o.s.v. Det fungerade inte så bra, då blev jag mest tjurig och tänkte inte alls kliva upp, dessutom var jag inte speciellt trevlig när hon väl fick upp mig.
Nu har hon kommit på den bästa taktiken. Jag kliver garanterat upp ganska direkt och så är jag inte arg heller :)
Idag var det dags igen! Katt börjar få tråkigt och vill ha sällskap. Först vaknar jag av att det dunsar till i fotändan av sängen när katten hoppar upp. Sen går hon på mig hela vägen från fötterna upp till magen. Där stannar hon, sätter sig ner och sedan stannar hon där och stirrar mig i ansiktet tills jag kliver upp :P
Ja ja, nu är jag uppe och har ätit frukost o sådär... katten verkar nöjd igen. Undrar om jag kan få gå och lägga mig igen? :D Jag längtar tills jag blir frisk, är jätte jobbigt att va såhär trött hela tiden!

nyårsafton tänker stanna kvar?

Det luktar tzatziki i mitt kylskåp. Vi gjorde tzatziki på nyårsafton. Den är slut för längesen. Undrar om mitt kylskåp kommer lukta kylskåp snart igen? Vore trevligt...

AjAjAjAjAj!

Min hals gör ooooont!!!
Önskar att jag kunde sova dygnet runt tills jag blir frisk så att jag slipper känna någonting.



Ska nog gå ut och göra mig massa kaffe... se om jag blir på lite bättre humör...
Väntar på att Kim ska komma hit. Han skulle handla på vägen hem, sen ska vi förhoppningsvis fixa köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt *mums*

Sjukling


Den där blå dummingen där uppe *pekar* har flyttat in i min kropp...


Tror faktiskt att jag hade rätt förut. Jag var nog på väg att bli sjuk... Under kvällen har febern bara blivit högre och högre. Har börjat hosta en hel del. Och ont i halsen gör det! Näsan börjar också jävlas men är än så länge ganska snäll. Har bäddat ner mig i sängen nu. Dricker kamomillte och designar om bloggen lite. Börjar få lite koll på det där nu. Men väldigt få grejer vågar jag ändra själv utan att fråga om hjälp först :) Ska ta och försöka lära mig lite mer nån dag...

Och ni som läser: om ni skriver blogg själva och inte redan gjort detta... Snälla, gå in på era inställningar och gör så att HELA inläggen syns om man prenumererar på RSS:en! (På Blogg.se: 1- Logga in, 2- klicka på inställningar, 3- bocka för "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet", 4- Spara!)
Det tar så mycket längre tid om jag måste klicka upp varje inlägg för sig i "bloggläsaren" :)
..och just det, har du många bloggar att hålla ordning på? Ladda hem ett program som håller ordning på bloggarna åt dig! Finns många att välja på. Jag använder ett som heter "FeedReader". Det är gratis. Skulle tro att de flesta är det... Googla så hittar du det säkert :)

Nä, nu ska jag försöka få lite sömn. Får väl se om kroppen kan tänka sig att ge mig det... *host host host*



Sjuk?


Idag är ingen bra dag. Jag känner mig jätte sjuk! Men trots att jag går och kollar termometern om och om igen så har jag ingen feber... (för visst fungerar det så? :D ) Ja ja, det kommer väl... Känns i alla fall som om det är någonting på gång i kroppen.

Annars är allting väldigt lugnt. Alldeles för lugnt till och med... börjar typ bli tråkigt här hemma, men jag har inte ork att hitta på någonting. Ska snart gå o laga mat. Falukorv och spaghetti får det bli idag, var det enda som fanns hemma och jag orkar inte gå och handla. Gör det imorgon istället. Ska sen, efter maten, bädda ner mig i soffan och kolla på film, laddade hem två nya igår. Först blir det nog disney's nya... "Bolt". Ska bli spännande att se om det är nåt att ha.

Nä, nu piper micron. Dags att gå ut i köket o göra nån nytta.



Igår kom Kims pappa hit till oss med en efterlängtad tavla. Kims farfars tolkning av storgatan, västervik.
För att se fler av Brors tavlor, surfa in på www.strid.be


P.S. Fortfarande rökfri! 1½vecka har nu gått och jag känner mig jätte duktig :)

Jag är bra!

Snart 3 dagar som rökfri avklarat. Har inte alls varit lika svårt som det varit tidigare!
Missbrukar numera plåster och sugtabletter. Verkar vara en bra kombination.
Värsta krisen brukar komma efter någon månad, när motivationen inte är lika hög längre...
Hoppas det går bra den här gången!

Nytt år!

Tänkte att jag skulle skriva något slags inlägg om året som gått... men beslutade mig för att jag inte orkar :) Istället blev det ett fotoalbum med bilder från 2008:
http://www.facebook.com/album.php?aid=56486&l=cba10&id=638407195
(Du kan se det även om du inte är medlem på facebook)

Gott nytt år!