En helg i tusen bitar




ingenrubrik

Igår blev en lång lång dag. Men riktigt skoj!

Promenad och kaffe med gruppen på morgonen. Promenad hem och direkt ner i ett varmt bad. När jag kände mig lite mer som människa och lite midre som isbit så drog jag igång och städade och diskade. Slängde ihop lite lunch, jag och katten åt lax och tittade på bamse i trollskogen :D 

Kim kom hem och vi spelade lite innan det var dags att göra iordning sig för en vända på stan. Steve plockade upp oss med bilen och så tog vi oss ner till Gusto och åt varsin "hot burger". Sjukt gott! Därefter åkte vi förbi Willys och shoppade lite. Passade på att köpa många kilo kattsand när vi för en gångs skull hade bilskjuts. Bra.



Väl hemma bäddade jag ner mig i soffan med ett par avsnitt "för alla åldrar" och en påse jordnötter. Det är ett lite småskoj program faktiskt. Flyttade sedan in mig till sängen och somnade till sista halvan av "you've got mail" som gick på tv:n.

Det är så SKÖNT att vara så trött så att man somnar när man går och lägger sig! Jag önskar att jag hade förmåga att fylla mina dagar på samma sätt annars också.

Jag känner mig inte helt frisk än heller förresten. Det bidrar till tröttheten. Verkar visserligen inte som att jag tänker bli sjuk men halsen gör ont och känns svullen. Bihålorna är inte helt snälla heller. Hoppas att det ger sig snart eller att jag får bli sjuk på riktigt!

Ny design

Bloggen har visst varit ute och skönhetsopererat sig igen. Lite sådär spontant. "Det bara blev så", påstår den.

Jag kände mig aldrig riktigt hemma med det förra utseendet och dessutom så är det väldigt skoj att designa nya saker :) Är lite smådetaljer kvar att ändra på i koden men det får faktiskt bli en annan dag för nu säger jag godnatt.

Godnatt!



(Har förresten lagt till en helt ny kategori i min bloggläsare: nyheter. Har fyllt den med lite blandade bloggar och är det någonting att ha så kommer det nog en sådan länkkategori här också framöver)

Bra TV!

Har precis kollat på SVT:s nya program "Landet Brunsås". Se!!
Matkultur är skoj.

Jem - She's Got The Power



Men gud så längesedan! Undrar vart den fina VHS:en tagit vägen egentligen? *love*

En dag på stan



Har varit på stan och käkat lunch.

Har även hittat mig ett par nya byxor, äntligen! De gamla var inte längre byxor med hål i, snarare hål med lite byxor omkring...

Dessutom så har jag hälsat på svanen två gånger. Han är västerviks nya "maskot". Du kan läsa om honom bland annat här och här. Han är urgullig! ...men lite småläskig när han endast är centimetrar bort.



Pysseldags igen



Idag har det pysslats intensivt. Fått mycket gjort. Har visserligen struntat i allt annat men idag var det en sån dag :) Resultat kommer senare!

Länkar

Har ändrat om lite i menyn här till vänster. Nu finns det ännu fler länkar att besöka för den som vill. Ett litet urval av alla de bloggar som jag följer (Totalt ät det omkring 80 stycken just nu...). Ska försöka få ut ännu fler här en annan dag.

Tips på andra bra bloggar att följa tas tacksamt emot!

Röstkontroll

Kolla in den här killen! Helt fantastisk.

Och om du har lite tid över så fortsätt gärna surfa runt lite på bloggen, det finns mycket fina/roliga/snygga/häftiga animationer, videoklipp och annat där.

Skulle du inte vara lika intresserad av animering som jag är så kan du ju istället surfa vidare till You Tube och kolla på fler klipp av Nick. Det har jag ägnat min kväll åt.

Nu blir det nog kvällsmacka och någon timme "tales of pirates". Får se om jag sover något. Igår gick jag inte och lade mig alls. Somnade vid lunch idag och sov sen i någon timme. Har dragit på mig en förkylning eller något annat. Bihålorna känns helt uppsvällda och hela huvudet spänner konstant. Resten av kroppen gör mest bara ont. Hoppas att det släpper snart!

Färdig



Kladdkakan är bakad, middagen är uppäten och så har jag hunnit somna ifrån en film. Inte en helt dålig fredagkväll alltså!

matmatmat



Sitter och käkar lunch hemma. Lax med chili och ingefära. Kan inte minnas när jag senast åt lunch?! Jag har i alla fall klivit upp tidigt idag. Varit iväg och träffat "gruppen", vi har bakat scones tillsammans. Riktigt trevligt faktiskt.

Gick förbi willys på vägen hem. Storhandlade. Har sjukt ont i armarna just nu! ...det är nog enda gången jag önskar att jag hade tillgång till en bil. Vägde mig och kassarna när jag kom hem, 15 kg varor har jag släpat hem :)

Funderar på att baka kladdkaka sen. Den goda varianten. Är nog över ett år sedan jag bakade den sist... dumt :P

Pysslig dag



Idag har jag känt mig ruskigt pysselsugen, har åstadkommit både bokmärken och pärldjur. Duktiga jag. Att jag faktiskt gör något och inte bara går runt och tänker att "oj vad roligt det skulle vara".

Har också hunnit ha besök en stund.

Nu blir det te och en kvällsmacka. Ska upp tidigt imorgon.

Lite ledsen att jag inte hunnit spela någonting idag. Inte varit på humör. Nu är jag ruskigt sugen... Har börjat med "tales of pirates" igen. Har inte spelat det på något år och det är till och med ännu roligare än vad jag kunde minnas :)

Har skaffat nytt husdjur?

Idag är en sån där dag då det bara kryper i kroppen på mig. Någonting vill ut. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen eller vad jag ska ta mig till. Har försökt med ett långt och alldeles för varmt bad och en kopp av mitt favorit te. Ingenting hjälper. Jag blir bara mer och mer hysterisk. Tur att Kim somnat tidigt så att jag kan få hålla på för mig själv! "Desperate housewives" får mig att fokusera på någonting annat en stund. Skönt. Ska snart dra igång säsong 6, avsnitt 10. Om två avsnitt så är jag ikapp amerikanerna, vad ska jag då ta mig till? :D

Och angående djuret... när jag kom hem förut så hade Kim precis lagat färdigt middagen men jag var tvungen att gå runt "rondellen" (dammsugaren, slangen låg över hela golvet...) i köket för att få någon mat. Så jag har fixat en rondellhund år honom :D



Är jag inte snäll, så säg? Jag måste ju göra av med min hysteriska energi någon stans :) Funderar på vad jag ska "skapa" här näst?

Frukost?

Kan man äta frukost trots att man inte gått och lagt sig än? Eller är det bara när man nyss har vaknat som det kallas så? Hur som helst. Jag har i alla fall precis lagat pasta med bacon och parmesan. Hade egentligen tänkt gå och lägga mig förut men jag var så sjukt hungrig och brödet var slut. Ska njuta av maten och kolla på ett till avsnitt desperate housewives (som vanligt...) sen hoppas jag att jag kan varva ner lite. Skulle vara bra att sova någon timme i alla fall...?

TV-serier

Har suttit och läst lite på blogg.ses startsida och blev inspirerad att skriva en egen lista med favorit serier. Jag blev dessutom sjukt sugen på semlor, men det har egentligen ingentig med detta inlägg att göra... :)

Här kommer mina 10 favoriter (de står inte i någon speciell ordning):

- Lost
- Navy CIS
- Vita huset
- 24
- Gilmore girls
- Bones
- Pushing daisies
- Heroes
- Desperate housewives
- Numbers


...och så har jag säkert glömt någon.



Andra tv-serier som jag har planerat att se men tyvärr inte kommit till än:

- Ugly Betty
- Prison break
- Glee
- The wire
- Greek
- True blood
- Californication


Vad har du för favoriter?!

En bild från i förmiddags


Frusen



Jag har sovit exakt noll sekunder i natt. Inte ens slumrat till. Gick inte ens och lade mig i sängen. Vissa gånger är det bara totalt kört. Jag mår inte så särskilt bra just nu. Vill bara slippa vara med. Kan jag inte få bo här på min soffa?

Så fort solen gått upp och jag fått i mig lite frukost så packade jag väskan med termos och sittunderlag. Behövde få lite luft. Det brukar hjälpa. Kaffe på en parkbänk vid havet var precis vad jag behövde idag! Men... eftersom snöplogarna kört upp stora vallar framför varenda bänk så kunde jag ju glömma det. Blev istället kaffe på en parkbänk mitt i centrum. Resultat = jag känner mig ännu värre än innan. Lyckades i alla fall handla lite mat. Så nu borde vi inte behöva ge oss ut på några långa turer på ett par dagar.

Nu bäddar jag ner mig på soffan med "Desperate housewives" och en stor kopp kaffe. Hoppas att jag tinar snart!

Hästen hälsar att kanelbullar är smaskens!




Gårdagen var helt fantastisk. Jag fick följa med Cicci ut i skogen. Picnick på häst är nog första gången för mig, och mitt i vintern dessutom. Ca -10 grader kallt och strålande solsken! Varm choklad, kärleksmums och kanelbullar smakar extra gott en sådan dag.

Idag känner jag mig inte lika fantastisk. Förkyld som bara den. Men det var det värt! Nu tänker jag gå ut och snyta mig och sen göra en till mugg nyponsoppa.

Nyårsfirande

Jag, Kim, Tobbe och Steve firade nyår ihop. Började kvällen med att åka och handla sen åkte vi hem till Steve och lagade mängder av god mat. Drack vin och drinkar. Spelade lite kort och så berättades det massa mer eller mindre roliga historier :)





Kollade såklart på fyrverkerier vid tolvslaget. Och så eldade jag tomtebloss. Som vanligt.



Hade enormt roligt under kvällen så det blev väldigt sent! Framåt femtiden så började jag känna mig lite trött så då plockade vi ihop våra saker och började traska hemåt. Tror vi var hemma runt sex - halv sju i morse och då lade jag mig på soffan och tittade på "desperate housewives" ...vaknade av telefonen vid 15-tiden idag. Skönt att sova ut :D Nu ska jag göra mig en kopp te och se filmen "where the wild things are". Undrar när Kim tänker vakna idag?