Snart jul!



Världens bästa Cecilia snodde en liten julgran år mig när de var ute o hämtade gran åt sig själva igår! Jag är sååå lycklig! :) Som tur var skulle hon runt o handla lite sen, så jag följde med och köpte lite pynt till granen.
Efter allt shoppande så åkte vi hem till henne och gjorde massa julgodis *mums* Jag lyckade åstadkomma om omgång marshmallowfudge, sen blev det inte så mycket mer gjort... satt mest och tittade på när hon gjorde chokladgubbar... fiiina blev dom :D Jag orkade inte riktigt, var jättetrött. Ska ta o fixa resten senare ikväll. Har två sorters godis kvar att göra innan vi åker till Kims mamma imorgon. Julafton kommer att spenderas där, i Gamleby. Sen åker vi till Kims pappa på juldagen och firar lite. Blir nog en ganska lugn jul.

Nä, nu ska jag ta och gå hem till Irre och hämta hennes katt. Tänkte undersöka om hon kan tänkas komma överens med min kisse... eller, rättare sagt, om min katt kan komma överens med hennes... risken finns att det blir fullt krig här hemma :D ...men det vore bra om de kunde komma överens så slipper dom vara ensamna hemma över julen när vi är bortresta. Värt ett försök i alla fall! ...nackdelen är väl att jag kommer ha två katter här som välter julgranen :)

Senare ska jag gå och hämta Lizas julklapp. Kom med posten idag. Sen e jag klar med alla paket! *skönt*



Länktips

http://icanhascheezburger.com/
Gör mig varm i hjärtat och ger mig många skrattt ...varje dag!
Absolut värt ett besök när man behöver livas upp en smula :)

funny pictures of cats with captions

funny pictures of cats with captions

Ännu en dag...

Idag har jag faktiskt gjort betydligt mer än vad jag tänkt mig. Alltid skönt med sådana dagar!
Började dagen med mysfrukost i soffan. Skickade ut lite vinnarmail till folk som köper saker av mig på tradera. Hoppades att jag skulle ha fått några också, vunnit tre auktioner men inte hört något från säljarna *vänta vänta vänta* Det är helt otroligt vilka fynd man kan göra på tradera! Har köpt tre julklappar där och lite makeup och sånt till mig själv. Det är superkul! Har dessutom sålt av lite egna saker och tjänat in mer pengar än jag gjort av med... skönt o bli av med lite saker som annars bara står o skräpar!

Vid tolvtiden dök den snälla brevbäraren upp (alltså han som kommer vid tolvtiden istället för strax efter ett...) med två brev till mig. Det ena var från CSN om att jag ska skicka in ansökning till dom. Måste ju låna lite pengar av dom för att kunna gå utbildningen jag kommit in på, vilket jag såklart har glömt att skriva här... Det är klart nu i alla fall. Den 14:e januari börjar jag! *glad* Ska bli hur kul som helst! Jag är verkligen jättepeppad! Annat än när man tvingades gå i skolan... nu har jag faktiskt valt själv, det är någonting som känns som att det kommer bli jätteroligt och, den stora skillnaden, jag känner mig faktiskt redo att klara av studier. Jag brukar ju inte direkt ha problem med att studera... däremot har jag inte varit den bästa på att faktiskt göra det... men nu känns det rätt!

Ja ja, i alla fall. Det andra var en paketavi. Mina beställda julklappar skulle komma in under eftermiddagen! Därefter ringde Irre och undrade över avmaskning på katter, hon hade pratat med veterinären idag... så jag bestämde att vi skulle gå ner tillsammans till stan när jag ändå skulle hämta mitt paket. Först blev det en sväng förbi apoteket för att köpa avmaskningsmedel, sen hämtade vi mitt paket, hem till mig igen för att lämna (...och gömma) paketet och sen traskade vi hem till Irre. Jag hjälpte henne med att få i katten den första tabletten, så nu vet hon hur hon ska göra imorgon. Hennes katt kan vara helt galen ibland, har mycket vassare klor än min katt och använder dom ofta och gärna :) ...så jag trodde att jag skulle vara helt misshandlad efteråt :P Jag hade fel! Katten var hur snäll som helst, låg till och med kvar i mitt knä efteråt och blev kelad med en stund. Skönt...

Kvällen har ägnats åt att slå in alla julklappar! Dom är hur fina som helst! Ska försöka ta en bild när jag är klar med alla... Har också hunnit med att dricka te och äta lussekatter. Blivit mycket lussekatter ett tag nu :) Efter bostadsrättsföreningens fika var det mycket kvar. Gav bort typ 20 stycken, har fryst in typ femton som Kim ska ha med sig när han har julavslutning på "redaktionen", sen fanns det typ 15 kvar som jag "offrat" mig att äta upp :D ...stackars, stackars mig! *ont i magen*
Lagade jättegod mat idag också! Kokade ris och experimenterade fram nån slags kyckling i basilikasås. Nackdelen med allt mitt exerimenterande med maten hela tiden är att jag kanske inte får till det lika bra nästa gång... jag borde lära mig att skriva upp allting jag har i... Minns inte när jag sist lagade mat efter recept... jag använde inte ens recept när jag bakade lussekatter sist :)

Nä, nu ska jag försöka sova. Jättetidigt för att vara mig men jag börjar faktiskt känna mig lite sömnig. Jag kan ju alltid kliva upp igen om det visar sig att jag faktiskt inte var trött på riktigt :)

Bä-ä-äh

Jag såg nyss Tele2's reklam, ni vet den där med det svarta fåret? ("-Are you looking for cheap?") Jag vet vad dom egentligen menar med den!
-Vill du också känna dig som en fårskalle?
Efter historien med vårt mobila internet (som vi inte längre har kvar får jag väl tillägga) så har jag absolut NOLL förtroende för dom! Vi skaffade internet med helt okej uppkoppling. "Surfa så mycket du vill!" ...yeah right... Efter typ några månader fick vi helt plötsligt ett brev: vi får helt plötsligt bara surfa 5GB med den hastigheten, sen sänktes den till något som inte ens motsvarade ett gammalt modem (ni vet, då det tog typ 10 minuter att ladda en sida...)
Jag saknar mitt mobila internet, det var jättesimidigt att ta med sig tillsammans med laptopen... men ALDRIG att jag betalar massa pengar för i princip ingenting. Tele2 billiga? Javisst, såvida du inte hade tänkt dig att få någonting för pengarna!
Å andra sidan ska jag väl inte bara klandra Tele2, de flesta leverantörerna har ju börjat med sånt skit... Idioter som förstör en hel marknad! Mobilt internet var en helt suverän idé, men med leverantörernas begränsningar så är det inte värt en krona! Varför kan jag inte få surfa, snabbt, hur mycket jag vill? Inte ens om jag är beredd att betala? Nä, just nu får jag nöja mig med det fasta nätet, bredbandsbolaget har hittils varit trygga, stabila och billiga (och dessutom får vi hemtelefon på köpet...). Suveränt! När den mobila marknaden börjar komma i närheten av det så kanske jag börjar överväga det igen... Jag hoppas verkligen att leverantörerna tänker till en gång extra och ser till att börja leverera en produkt som faktiskt fungerar som det borde! Jag vill faktiskt ha tillgång till internet även när jag inte är hemma...

Slött...



Hmmm... undrar vad jag har gjort idag? Kan inte minnas att jag klivit upp ur soffan alls... vet att jag var och handlade, men resten av dagen då? Den har typ bara försvunnit... Nån som har sett min dag? Var vänlig och kontakta mig i sådana fall! Ni vet vart jag finns. Fast vänta tills imorgon för nu ska jag sova. Natti natti!

I see lussekatter everywhere.

Jaha. *pustar lite* Idag har varit en lång dag!
Vaknade 08.30, typ, av att Kim låg åt "fel håll" i sängen. Han hade kört in huvudet i sidan på mig, men hans fötter låg där de brukar... vet inte riktigt hur han lyckades. Jävligt snett i alla fall! :D
Jag ligger alltid längst ut på kanten på "min" sida och jag höll typ på att ramla ner... Vi har en 180-säng, alltså tog han väääldigt mycket plats. Funderade på att knuffa undan honom men var redan så vaken att jag nog inte hade kunnat somna om ändå. Alltså klev jag upp i stället.
Är faktiskt mysigt att kliva upp "tidigt" (i alla fall tidigt för att var mig på en lördag...)! Satte mig i köket och hade frukostmys... Jag ÄLSKAR att äta frukost (i alla fall när jag inte har bråttom, annars är det en pina...)! Kan sitta flera timmar och dricka stora koppar te och läsa tidningen. Idag blev det nog bara en timme ungefär. Har ju haft massor av jobb idag!

Alltså. Efter frukost så började jag plocka iordning lite i köket och sen var det dags att baka lussekatter. Fick nämligen, för några dagar sen, en beställning på 80 katter som ska ätas ute på "båtklubben" imorgon. Kims pappa med familj hänger där ute. Så idag har det alltså varit fullt upp. Bra träning inför nästa helg... då ska jag göra 80 stycken till min bostadsrättsförenings "luciakaffe". Jag sitter med i vår festkommité, och när jag ändå tycker att det är roligt att baka så tyckte jag att det var onödigt att åka och köpa fikabröd...
Ska försöka orka med att baka några till mig själv också framöver, har ett nytt recept jag vill testa, men jag kommer nog att vara rätt less på att baka lussekatter efter de här två helgerna :) Mitt kök är inte riktigt anpassat för större beställningar heller. Vill ha ett "riktigt" kök! (...man blir bortskämd av att jobba på restaurang...) Allting tar så mycket längre tid också när man får hålla på att dela upp degen i olika skålar för att alla är för små. Och här finns minnsann ingen häftig varmluftsugn som man kan köra in hur många plåtar som helst i... Nä. En plåt i taget! *aaaargh!* Jag får nog införskaffa lite prylar till mitt kök framöver. 80 är ändå inget jättestort antal ju...
I alla fall så har det tagit mig ungefär hela dagen att baka (har även, tvättat, diskat, surfat, ätit pizza m.m., men det han jag liksom med under tiden degen jäste o så...).

Ja ja, fina blev dom i alla fall! Och trött är jag... Ska bli skönt att, förhoppningsvis, kunna somna lätt ikväll.


Finally...