29/4

Trött trött trött. Somnade på soffan en stund nyss. Helt däckad. Jag har verkligen noll energi idag. Ska ta mig lite blåbärssoppa och se om det blir bättre. Inte för att det är så smart att vakna till liv vid den här tiden på dygnet... Kanske ska sova istället och kliva upp tidigare imorgon? Hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk igen.

Idag har jag gjort min sista dag på kvantumpraktiken. Nästa vecka börjar jag på ny praktik. Skvallrar mer om det en annan gång!

Linköping

Lite bilder från igår.


Snart framme!



Här sitter vi och käkar lunch



Tack snälla du som hade betalat parkering åt oss! :)






Sen blev det ett par timmar på IKEA också...




Att få in stolarna i bilen var inte helt enkelt... men efter ett antal försök så lyckades vi! :D

På väg.

Detta skrevs igår vid lunch men ville inte bli publicerat då...

Imorse var jag i skolan och skrev prov i "inköp och varuhantering". Gick väldigt snabbt... var klar på typ en timme. Hur enkelt som helst! :)

Åkte hem, packade ihop en väska och åkte sen ut till Cicci. Vi har suttit och stekt i solen med kaffe och hembakt bärpaj. Mums! Nu ska vi försöka styra upp oss lite och sen ska vi hoppa in i bilen och dra upp till Linköping över dagen. Jag har kameran med mig... Hörs antagligen senare!

Vart tog sommaren vägen?

Grått grått grått.
För ett par dagar sen så låg jag i linne och solade i trädgården... Idag höll jag på att frysa ihjäl när katten öppnade balkongdörren, och då var jag ändå inomhus liksom?! JAG VILL HA SOL OCH VÄRME IGEN!!!!!!

Annars så är det en rätt tråkig vecka i övrigt också. Har fyra (!) uppgifter att läma in till skolan på torsdag och sen på fredag ska jag skriva prov. Jippi. Eller, prov e rätt kul faktiskt... men ser verkligen inte fram emot torsdagens "arbetsmiljö och säkerhet". När jag bläddrade i boken när jag köpt den så verkade det som ett spännande och nödvändigt ämne, men efter lärarens introduktion och de första lektionerna så undrar jag vad tusen det är vi sysslar med? Ja ja, efter den här veckan så är det bara FEM veckor kvar på terminen! Om jag eventuellt kan skaffa mig en ny praktikplats så kan nog tiden gå väldigt fort :) Ska förhoppningsvis ha möte imorgon med ansvariga för praktiken så vi får se vad som kommer fram... krävs nog en ganska stor förbättring för att jag ska tycka det är värt att vara kvar... annars har jag kanske lite andra planer :P

Idag har jag varit runt på stan lite. Käkade lunch och fikade med Cicci. Alltid lika mysigt! ...fast jag höll typ på att dö när jag beställde mitt fika... egentligen så är det rätt dumt att gå ut o fika precis efter man ätit thai-buffé-lunch och redan känner sig som om man rullar fram ...trots detta så blev det ändå en stor latte och två kakor på Sahara... mitt och Ciccis "häng" ställe :D Skickade iväg ett paket idag också... hoppas för en gångs skull att posten inte gör sitt jobb ordentligt utan att de drar ut på leveransen ett par dagar :) <3

Nä, nu ska jag bädda ner mig i sängen med datorn och kolla på det avsnitt av "Ystad-Haparanda" som jag missade i söndags. Fast först ska jag göra mig en stor kopp te! (har köpt världens godaste: grönt te med smak av kanel, nejlika, kardemumma och apelsin. FRIGGS green chai. Finns på ICA och säkert en massa andra ställen...)

NaTTi NaTTi !!

...

Ibland undrar jag varför jag anstränger mig?

Fredagsmys

När jag kom hem idag så gick jag direkt och hämtade grillen sen spenderade vi nån timme i solen :)







Nu har jag däckat i soffan med en påse chips. Är helt död. Veckan har varit slitig men riktigt bra! Idag har jag ägnat halva dagen på Kvantum åt att stå o bjuda på korv och juice. Enormt roligt att få vara ute o prata med lite folk :P

Stallet/skogen

Här kommer lite bilder från 1 April när jag var med Cicci till stallet. Passade på att promenera lite i skogen när de skulle ut o rida.















Jag borde verkligen sova nu... redan för ett par timmar sen borde jag ha gjort det... men jag är inte trött och dessutom vill jag lägga mig och läsa min fantastiska bok (Paulo Coelho - Häxan Från Portobello)! :D ...Jag ska i alla fall stänga av datorn nu och bädda ner mig med en kopp te. Börjar ju faktiskt jobba 08.00 så jag hoppas att jag kommer att kunna somna.

Underbara sol!

Jag är så himla glad för att vädret håller i sig! Hade gärna fått vara någon grad varmare men så länge solen lyser så är jag lycklig! Jag har fått tag på en cykel så nu bor jag utomhus...  I förrgår så var jag och Kim ut till gränsö, cyklade omkring i nästan tre timmar :) Igår tog vi det lugnt men idag mötte jag honom när han slutade så cyklade vi omkring typ 1½ timme. Avslutade med pizza på Acapulco innan vi åkte hem :P

Påskafton var vi ute hos Kims pappa. Väldigt mysigt!






Imorgon är det slut på ledigheten då ska jag tillbaka till praktiken. Nästa vecka börjar skolan då ska jag skriva prov igen... är nog bäst att jag fortsätter plugga nu :D

Inte konstigt att man bryter mot lagen...

Idag har jag gjort ett seriöst försök att ladda ner musik lagligt... Det tänker jag inte försöka med igen!
När jag är hemma så kör jag spotify så då går det ju bra. I princip allting jag letat efter finns där. Idag ville jag uppdatera mp3:spelaren (mobilen) lite och insåg att jag knappt har en enda mp3-fil på datorn... Försökte googla fram lite olika alternativ på ställen där man lagligt kan ladda hem musik, borde ju inte vara så himla svårt? Nu när nya lagarna börjat gälla så borde det ju finnas hur många som helst som vill sälja musik lagligt?! ...eller hur... de enda sidorna jag hittade tips om som verkade vara bra på riktigt var numera olagliga och avstängda.

Jag vill inte ladda hem itunes eller köra nån slags program för att få hem musiken. Jag vill gå ut på en hemsida och ladda hem låtarna direkt till datorn. Dessutom vill jag kunna välja filformat. Jag skiter i om ni tycker att jag ska ladda hem i wav. Jag vill inte!! Å andra sidan får man väl vara glad om wav  finns att välja på... såg betydligt konstigare filformat på olika sidor. Kan ju vara bra om mp3-spelaren klarar av att spela filen, annars är det rätt onödigt liksom... Det skulle också vara trevligt om man kunde få välja kvalitet/storlek på filen. Jag behöver inte ladda hem jättestora filer i bra kvalitet för att ha på mobilen, det låter förjävligt i alla fall :) Då tar jag hellre hem små filer av lägre kvalitet så att jag får plats med fler låtar.

Dessutom. Det som VERKLIGEN fick mig att inte ladda hem lagligt idag var att låtarna kostar 10:-/st... det är helt sinnessjukt!!! Ska jag alltså betala 150:- för 15 låtar (typ ett album)? Då är det ju bättre att köpa skivan och rippa låtarna till mp3-format själv... Då får jag ju en fin CD att ställa i hyllan också... Och, givetvis, så bör det ju finnas ett brett utbud där man ska köpa ifrån också... Bläddrade förbi någonting om att spotify skulle börja sälja musik... vet inte hur gammal informationen var eller om det var på riktigt men det kan ju faktiskt bli lite spännande att kolla på... hoppas att de gör något riktigt bra av det i sånna fall!

Dagens äventyr slutade på piratebay. Alltid lika pålitliga. Musiken jag vill ha existerar, jag kan nästan alltid välja kvalitet, det går snabbt att få hem det. Jag vill väldigt gärna ladda ner lagligt, men ingen verkar vilja sälja musiken till mig... Och sålänge ingen vill sälja så får de vara utan de få pengar jag har...

I samband med finalen av årets melodifestival så tänkte jag att man kanske borde kunna ladda hem  förra årets festival ganska billigt... snacka om att jag kände mig lurad när jag kollade upp det:




Pris för att köpa skivan: 79:- (vilket jag alltså inte vill göra...)
Pris för att ladda hem den: 189:-

Jag blev väldigt störd och lät bli helt och hållet... Jag har full förståelse för att folk laddar hem olagligt!
Jag önskar att jag egentligen just nu satt och skrev ett hyllningsinlägg till alla bra företag som hjälper oss att kunna gå en laglig väg... men ingen jävel vill tydligen att vi ska göra det... så då får man väl lösa det på andra sätt. SORRY!

...om någon av mina läsare har något bra fungerande alternativ så hör gärna av er!

Skolan

Sitter i skolan och har enormt tråkigt... kan inte koncentrera mig ordentligt så det blir typ inget gjort :) Får sätta mig och jobba på uppgiften hemma sen istället tror jag.

Igår var en bra dag i alla fall! Praktiken var skit kul... trivs verkligen i cafét! Slutade vid fyra, stressade hem och käkade lite. Vid 17.30 så gick jag ner till "lokalen" och började göra iordning. Var årsmöte med bostadsrättsföreningen igår så det blev en hel del kaffekokande :D Åt så mycket smörgåstårta så att jag var illamående hela kvällen sen :P Runt 21.30 tiden så hade vi diskuterat klart och städat iordning hela lokalen. Sprang upp till lägenheten och kastade mig i soffan för att se slutet på hockeyn... färjestad e så enormt jävla bra ibland :D

Nä, borde ta o göra nåt vettigt! Ska försöka lägga upp lite bilder ikväll från stallet/skogen ...men jag lovar inget...
Ska försöka jobba lite mer på bloggdesignen också men det blir nog i helgen, känner mig inte alldeles helt nöjd än :) 

Den bortglömda kattfotograferingen :D

Här kommer lite bilder på min söta kisse! Glömde ju bort att jag skulle visa dom för er...
Ska försöka bättra mig igen och skriva lite oftare, har haft det ganska kämpigt ett tag och då brukar jag inte vara motiverad att skriva. Har i alla fall sett till att vara ute i solen väldigt mycket, det hjälper! Hade också världens bästa lördag med Cicci. Tack! Först en förmiddag i stallet/skogen och sen en kväll med vin och grillning. Det var nog precis vad jag behövde :)




Renovering...

Om du tittar in här och märker att min blogg ser enormt konstig ut så är det för att jag just nu bygger om den lite :)
Förhoppningsvis blir den bättre under kvällen!